Google Bizi Gözetliyor

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 13 April 2013 | 02:11

Google street view, sokakların panoramik olarak görüntülenmesini sağlayan, google tarafından geliştirilen bir hizmet. Bu hizmet sayesinde, sokaklar, önceden çekilmiş fotoğrafların düzenlenmesi ile, gerçekmiş gibi dolaşılabilecek. İlk başta Avrupa'nın en ünlü sokakları yüklenmeye ve görüntülenmeye başlandı.
Sokaklar bu netlikte olacak

Google street view ile, yerimizden kalkmaya gerek bile duymadan, oturduğumuz yerde sokak sokak dolaşabileceğiz. Antartika'dan okyanusun derinliklerine kadar her yeri görüntüleyen bu teknoloji, 'gizlilik ihlali' nedeni ile fazlaca eleştiriliyor. Google her şekilde yasalara uyulacağını ve hiç bir şekilde yasa ihlali yaşanmayacağını söylese de, en son İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan bir sokakta bir çiftin uygunsuz vaziyette görüntülenmesine ve bu görüntülerin kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde paylaşılmasına neden oldu, ve tabiki sonrasında sayısız dava.

Google sözcüsü bu konu ile alakalı olarak, gizliliğin kendileri içinde her şeyden önemli olduğunu, bu tarz görüntülerin kullanıcılar tarafından kendilerine bildirildiği takdirde hemen mozaikleneceğini açıkladı. Ne kadar gizlilik ihlaline neden olduğu söylense de kullanıcılar tarafından muhteşem olarak yorumlanan ve her geçen gün kullanıcısı artan bir hizmet google street view.

Bu işlem google'a ait onlarca araç ve kamera ile yapılacak




Hyperlapse internet sitesi ise, street view de bulunan fotoğrafları birleştirip video oluşturmanıza yardımcı olarak farklı bir hizmette bulunuyor.

Şu an itibari ile Google street view içerisinde Türkiye'ye ait tek tek fotoğraflar bulunmakta. Henüz hiç bir şehir ayrıca yüklenmedi. İleride kullanılmaya ne kadar devam edilir ya da Türkiye'de tam anlamı ile kullanıma ne zaman başlanılır bilemiyoruz ama street view sayesinde Google bizi çok feci gözetliyor!!


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..