Evde beslenebilir köpek cinsleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 12 April 2013 | 08:00

Hayvanları çok seviyor, evinizde bir hayvan hatta bir köpek beslemek istiyorsunuz. Ama ne cins bir köpeğin evde en rahat biçimde beslenebileceği konusunda tereddütleriniz var. O zaman bu yazıya bir göz atın derim.

Evde beslenebilir köpek cinsleri, hangi köpek cinsi evde rahat beslenir ?

Bichon Frise 
Bichon Frise : Ufak dayanıklı bir köpek olmakla birlikte kafası hafif yuvarlaktır. Küçük ve sessiz bir köpektir, bu yüzden apartman yaşantısı için en ideal köpeklerin arasında gösterebiliriz. Kolay eğitilebilir, sürekli neşeli bir ruh haline sahiptir ve kendinden oldukça emindir. İnsanlar ile birlikte olmaktan hoşlanır. Günlük yürüyüşe ihtiyacı olan Bichon'a ev kurallarını öğretmekte biraz zorluk çekebilirsiniz. Kapalı alanlarda da oldukça rahat hareket edebildiği için bahçe olmaması bir Bichon için sıkıntı yaratmaz. Ayrıca tüy dökme olayı çok az olduğu için hayvan tüylerine karşı alerjisi olanlar için herhangi bir sıkıntı yaratmaz.




Pug 
Pug : Enerjik, oyunbaz ve neşeli bir köpektir. Kolayca eğitilebilir. Fakat sıkılgan bir yapısı olduğu için eğitim süreleri uzadığında ve eğitim çeşitliliği sıkılabilirler. Sahibinin sesine karşı hassas bir yapıları vardır. Gelişmiş bekçilik özelliklerine karşı sessiz yapıları, Pug'ları apartman yaşamına uygun kılar. Fazla egzersiz ihtiyaçları yoktur. Diğer köpeklerle ve evcil hayvanlarla iyi geçinmesinin yanı sıra, çocuklar ve eve gelen misafirlerle de gayet iyi anlaşır. Yüzündeki kırışıklıkların iyi temizlenmesi gerekir, mevsimine göre fazla tüy dökebilir.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier : Cesur, enerjik, sadık ve macera düşkünüdür. Cesur özellikleri sayesinde kendilerinden büyük köpeklere dahi kafa tutabilirler. Soğuk havalara karşı duyarlı olmaları nedeni ile adeta apartman yaşantısı için  yaratılmış köpeklerdir. Sahibine karşı oldukça sadık olan bu köpek, diğer köpek cinslerine ve insanlara karşı saldırgan olabilir. Sahibi evdeki hakimiyeti Terrier'in eline verdiğinde, küçük boyuna karşın kıskançlık ve saldırganlık gibi sıkıntılar yaşatabilir. Çocuklar ile arası iyidir. Tam anlamı ile bir apartman köpeği olmasına rağmen, günlük yürüyüşlerinin aksatılmaması gerekir.




Akita inu
Akita inu : Kokusuz, uysal ve zeki olan Akita inu, ailesine karşı sevgi dolu ve dikkatli bir yapıya sahiptir. Eğer yeterince egzersiz yaptırabilme olasılığınız varsa evde beslenilebilecek bir köpektir. Mevsimlere bağlı olarak yılda 2 kez ciddi anlamda tüy dökerler. Birinci sınıf bir koruma köpeği olan bu cins, ailesindeki çocuklara karşı koruyucu olmak ile birlikte yabancı çocuklara karşı saldırgan tavırlar sergileyebilirler.



Poodle
Poodle : Çok zekidirler ve çocuklar ile çok iyi geçinirler. Zeki olmaları nedeni ile kolay eğitilebilirler. Bakımı ile düzenli olarak ilgilenilmesi gerekir. Çok enerjik oldukları için düzenli bir şekilde yürüyüş ve egzersizlerinin yaptırılması gerekir. İnsan canlısı olan bu köpek, sosyal bir yapıya sahiptir ve daima sizi gülümsetmeyi başarır.






Affenpinscher
Affenpinscher : Enerjik bir yapısı olmasına rağmen, egzersiz ve yürüyüş ihtiyaçları karşılandığı takdirde evde yaşamaya çok uygun bir köpek cinsidir. Hareketli, meraklı, cesur ve inatçıdır. Ailesi ile birlikte zaman geçirmekten hoşlanırlar. Sürekli ve sert bir eğitime ihtiyacı vardır. Küçük çocuğu olanlar için önerilmeyen bir köpek cinsidir. Genellikle sakin huyludur, ama herhangi bir tehdit ya da tehlike sezdiklerinde saldırgan olabilirler.


2 yorum:

  1. Akita ile ilgili güzel bir film izlemiştim sanırım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslına bakarsanız bu köpek cinsini tam olarak anlayabilmeniz için bu filmi izlemeniz çok yerinde olacaktır.

      Delete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..