Dünyaya Birde 'Project Glass' ile Bakın

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 10 April 2013 | 10:26

Google teknolojide çığır açmaya devam ediyor. Gün geçmiyorki, yeni bir teknoloji ortaya çıkmasın, yeni bir buluş icat edilmesin. Geçenlerde Google I/O konferansında tanıtılan project glass da bunlardan bir tanesi.

Peki project glass nedir ?

Google ekibinin çalışma yaptığı Google X Labaratuvarlarının Kuzey Kaliforniya'nın Körfez Bölgesinde bir yerlerde olduğu biliniyor. Fakat çok gizli çalışmalar yapıldığı için tam yeri bilinmemekte. Bu labaratuvarlarda yapılan çalışmalardan bir tanesi olan project glass'ın akıllı telefonların yerini çok rahat bir şekilde dolduracağı ve akıllı telefonlara gerek bile kalmayacağı söylenenler arasında. Bu teknolojik cihaz bir işlemciye, hafızaya, mikrofona, hoparlöre, konum ve hız sensörlerine sahip.

Camında yer alan ekranı ses komutları ile kullanabiliyorsunuz, eğer kablosuz bir internete sahip olursanız tüm sosyal ağlara bağlanabiliyorsunuz, kamerası ile fotoğraf çekip konum bildirebiliyorsunuz ve hatta duvarda gördüğünüz bir konser afişine bakarak bilet bile alabiliyorsunuz. Gözlük kullanıcısına randevularını hatırlatıyor, hava tahmini yapıyor, yer-yön sıkıntısı yaşayanlar için yol bile tarif edebiliyor. Sesli komutlar sayesinde çektiğiniz fotoğrafları Google Plus da paylaşabiliyorsunuz.

Oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip olan project glass, gerçekleştirdiği işlemleri yaparken head-up display adı verilen bir program ile çalışıyor.

Project glass için ön siparişler alınmaya başlandı. Fakat ön siparişi sadece ABD sınırları içerisinde yaşayan kişiler verebiliyor. 2013 yılının ilk aylarında teslimatına başlanacağı söylenen ürün, tam olarak ne zaman piyasaya düşer bilinmez ama eğer ABD sınırları içindeyseniz ve gözlük sahibi olmak istiyorsanız tahmini fiyatı 1500 $.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..