Samsung Galaxy S4 ve bilmeniz gerekenler!

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 25 April 2013 | 08:44

Beklenen gün geldi, detaylar günden güne netleşti, Samsung firması Galaxy S3'den sonra yine piyasa da satış rekorları kıracak telefonu piyasaya sürdü:  Samsung Galaxy S4. Yeni icadı S4 için Galaxy S4 World Tour 2013 isimli bir dünya turu düzenleyen firma, dünyayı dolaşarak büyük şehirlerde konferanslar veriyor ve telefonun özelliklerini anlatıyor. Bu tur kapsamında dün İstanbul'da bir lansman düzenlendi. 27 Nisan'dan itibaren tüm dünyada satışa çıkacak olan S4'ün özellikleri saymakla bitmiyor, ama biz kısaca bir göz atacak olursak :

Bu model oldukça ses getirecek gibi....





Kalınlığı 7.9 milimetre, ağırlığı ise 130 gram olan S4, 8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemciye sahip ve 4.99 inç. Ayrıca dünyanın ilk full HD süper Amoled ekrana sahip. Bu ekran özelliği sayesinden sevdiğiniz anları mükemmel görüntü kalitesi ile ölümsüzleştirebileceksiniz. İkili kamera özelliği sayesinde ön kamera ve arka kamerayı kullanarak çektiğiniz fotoğrafları bir bütün haline getirebilecek yani birleştirebileceksiniz.

Üzerinde 9 adet sensör bulunan Galaxy S4'ün en önemli özelliği ise bu sensörler sayesinde telefonu temassız kontrol edebilme özelliği. Bu özellik sayesinde yapacağınız bir el hareketi ile telefonunuza dokunmaya gerek bile kalmadan telefonunuza cevap verebilecek, çalan müziği değiştirebilecek, internette sörf yaparken başınızın bir yukarı hareketi ile sayfayı yukarı çıkarabilirken bir aşağı hareketi ile sayfayı aşağı çekebileceksiniz. Samsung akıllı duraklatma sayesinde ise bir video izlediğinizde başınızı başka bir yere çevirdiğinizde video duraklerken, ekrana tekrar baktığınızda video kaldığı yerden devam ediyor.

Teknoloji de ileriye gitmek konusunda sınır tanımayan cihaz tasarımcıları sağlığınızı da düşünmüş ve telefona S Health yazılımı yüklemiş. Bu yazılım sayesinde sağlığınız, yedikleriniz ve spor faaliyetleriniz telonuz tarafından otomatik olarak takip ediliyor.

Bu arada S4'ün fiyatının 2.000 TL'nin altında olacağı söyleniyor.....







0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..