Elektronik sigara çılgınlığı !!!

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 16 March 2013 | 14:27



Elektronik sigaralar, özünde normal sigara gibi fonksiyonu olan ama içinde hiç bir şekilde tütün  gibi zararlı maddeler barındırmayan, ya da şöyle söyleyeyim, barındırmaması gereken bir üründür. Şu anda tahmini 10 milyondan fazla kullanıcı olduğuna inanılan bu ürünle ilgili kaygılar büyümektedir.

Aslında sıkıntı şurada başlıyor, piyasadaki ürünlerin bir çoğu Çin'den geliyor ve içindeki likid nikotin aroma sıvısının ne içerdiği ile ilgili hiç bir şekilde belirtilmediği için aslında ciğerlerinize ne çektiğiniz hakkında hiç bir fikriniz yok.

Yapılan analizlere göre bazı ürünlerin içinde sigaranın içinde bile olandan daha zararlı kimyasallar var ki bu elektronik sigaranın amacına hiç ama hiç uymamaktadır. Neydi amaç? Sigara içenlere, sigara içiyormuş hissi vermek ve onlara adım adım sigarayı bıraktırmak. Ama sıkıntı şurada, yapılan analizlere göre buharlaşan likid sıvının içindeki nikotin miktarı çok farklılık göstermekte, demek istediğim sigarayı bırakmak için başvurduğunuz bu yol size nikotin artı oldukça zararlı zehirler olarak geri dönebilir.




İnanmayacaksınız ama bazı ürünlerde araçlarda donmayı önlemek için kullandığımız antifirizde kullanılan zehirli maddeler bile bulunmuş.

Birde tam olarak nerede hatırlayamıyorum ama bir kişinin ağzında patlayan bir elektronik sigara ile ilgili bir haber okumuştum.

Yine yapılan araştırmalara göre elektronik sigara uzun vadede en az sigara kadar, belki de sigaradan çok daha fazla zarar getirebilir ve muhtemelen de getirecektir. Şu an için araştırmalar yetersiz ve sonuç meçhul.

Olayın diğer tarafında bir sıkıntı daha var ve bence bu da oldukça kaygı verici, ürün içinde tütün barındırmadığı için tütün ile ilgili yasalardan şu an için muaf ve yaş sınırı olmadan herkes bu ürüne (özellikle online ortamda çılgınlık hat safhada) ulaşabiliyor. Düşünün gencecik çocukların elinde elektronik sigaralar, hepsinde aynı bahane.....



Büyük sigara firmalarının hiçte işine gelmeyen bu durum bence çok sürmez bir kaç sene içinde çok ciddi yaptırımlara maruz kalır, buna olası vergileri de katabilirsiniz. Hiç bir hükümetin bu fırsatı kaçıracağını düşünmüyorum..

Bu noktada sizlere düşen bu ürünlerden olabildiğince uzak durmak, dermanı kendi iradenizde aramak, unutmayın istediğiniz takdirde yapamayacağınız hiç bir şey yoktur. Sigaraya, tütüne, keyif verici her türlü maddeye, araç gerece hayır......

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..