Antik Mısır, Mitoloji ve Sfenks Kediler

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 1 March 2013 | 00:01


Sfenks kelimesini duyunca aklınıza ne gelir? Benim ilk aklıma gelen mitolojik çağrışımlar, kafası kuşa, insana veya koça, vücudu ise dev bir aslana benzeyen ürkütücü heykeller.

                                                   
                                                  Mısırın en ünlüsü 'Giza Sfenksi'


Belki de aslanların Antik Mısır'da kutsal sayılması, bu şekillere biraz daha açıklık getirebilir (aslan güneş ilişkisi).

Aslına bakarsanız kökeni Antik Mısır olan bu kelime için söyleyeceklerim yazdıklarımdan ibaretken, internet gezintilerim sırasında karşılaştığım birkaç resim beni çok şaşırttı.





Karşınızda Sfenks kediler.....Tüysüz, oldukça farklı, kimilerine göre çirkin bile sayılabilecek ve kesinlikle biraz ürkütücü bir ırk.





Bu kedilere sahip olanların ortak kanısı, onların diğer kedi ırklarından faklı olarak çok daha fazla sevgi dolu oldukları. Dikkat, kedi tüyüne karşı alerjisi olanlara birebir olacak bu kedi ırkı, biraz ekstra  özen gerektirebilir.

Tüylerinin olmaması haftada bir sıcak suyla ve uygun şampuanla güzelce bir banyoyu (bol masajlı), kaşlarının olmaması da göz çevresinde kir birikme sorununu ortaya çıkaracağından ıslak, temiz bir bezle düzenli temizliği gerektirecektir. Aslına bakarsanız, tırnakları da dahil hiçbir bölgede kıl olmaması sizi bir hayli temiz ve titiz olmaya itecektir. Bu konuyla ilgili bakım önerilerini çoğunluğu İngilizce olmak üzere bir çok siteden edinebilirsiniz.


1 yorum:

  1. Bu kediler kesinlikle görülmeye değer, çok sadık ve farklı hayvanlar

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..