SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) KALDIRILIYOR

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 28 February 2013 | 09:18

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemi ile ilgili yaptığı çalışmalar devam ediyor. 4+4+4 sisteminden sonra akıllarda oluşan ‘acaba sınav sayıları da bu sistem ile birlikte çoğalacak mı? ‘ sorusuna tezat SBS’nin kaldırılmasına karar verildi.




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eğitim sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarda SBS kaldırılacak mı sorusuna cevap verdi. Avcı yaptığı açıklamada 2013 yılında SBS’nin son kez uygulanacağını açıkladı. Peki SBS kaldırıldığında liselere giriş nasıl olacak? Bu sorunun cevabı içinse henüz taslak halinde olan çalışmalardan bahsediliyor. Alternatiflerden birisi liselerin çeşitliliğini 3’e indirmek. Buna göre eğitim sisteminde sadece meslek liseleri ve anadolu liseleri kalacak. Genel lise, fen lisesi, anadolu öğretmen lisesi, güzel sanatlar lisesi gibi lise türleri kaldırılacak. Öğrenciler seçmeli ders tercihi yaparken ekstra olarak matematik, güzel sanatlar, fen gibi dersleri de alabilecekler.

Düşünülen ikinci alternatife göre ise, liselerin tür sayısı üçe indirilecek. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ile birleştirilirken, düz liseler ise anadolu lisesine dönüştürülecek. Güzel sanatlar lisesi ve spor liseleri ise devamlılığını sürdürecek. Mesleki liseler ise imam hatip lisesi ve mesleki ve teknik lise olarak devamlılığını sürdürecek. Bu liselere girişin nasıl olacağı ile ilgili çalışmalarda devam ediyor.

Öğrenciler okuldaki not ortalamalarına, yeteneklerine, aile ve öğretmenlerinin yönlendirmelerine göre yeni liselere giriş yapacaklar. Ayrıca tercih sıralamalarında en üst sıralarda yer alan okullar da
(Galatasaray Lisesi gibi) kendi sınavlarını yapma hakkına sahip olacak.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..