Ana Sayfa » , , , , , , , , » Web Sitem Var, Derdim Çok ! Yardım !

Web Sitem Var, Derdim Çok ! Yardım !

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 14 February 2013 | 10:04

 

Yeni site açan herkesin en büyük kaygısı, kısadan nasıl para kazanabilirim. İşte bu sebepten bir çok site sahibi yapmaması gereken şeylere yönelebiliyor. Bu yazımda size yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir kaç satır yazmak istiyorum.

Öncelikle şunu unutmayın, yeni bir site sahibi iseniz ve hele ki bütün birikiminiz beş on yazıdan ibaretse, sakın ha sağdan soldan backlink toplama yarışına girmeyin. Yazılarınızın bence en az 100 adet olması sizin için harekete geçme vakti olmalıdır. O vakit yavaş yavaş kaliteli backlink alışverişine girebilirsiniz. Benden size tavsiye pagerank değeri yüksek olan sitelere yönelin ama unutmayın bu değer çok hızlı değişiklik gösterebilir buda sizi yanlış yönlendirebilir. Bunun yanında mümkün olduğunca yazdığınız konularla alakalı kaynaklardan link alışverişine girişin. Bunun yanında hakkında çok fazla şey bilmediğiniz listelere, link alışverişi yapabileceğiniz farklı ağlara ve aman ha adult sitelere (pornografik) sitenizi dahil etmeyin.

Özgün makaleler yazmaya çalışın, kopyala yapıştır tarzını benimsemeyin. Haftada bir yazın ama yazılarınızı uzun ve kaliteli tutmaya bakın.

Sahip olduğunuz bloglar arasında link alışverişi sağlayarak güçlü bir sistem kurun.

Sitenizi  https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url bu adrese kesinlikle kaydedin ve ara ara site haritası oluşturun ve gönderin. Web Yöneticisi Araçları denetim masasından site haritası gönder butonunu bulun, site haritası gönder kısmına sitenizin adını ve /feeds/posts/full uzantısını ekleyin, hepsi bu. Bu yolla google botlarını sitenize daha hızlı çekersiniz.

Sitenize herhangi bir giriş yaptığınızda http://pingomatic.com/ adlı sitede bulunan boşluğa site adınızı yazın, gördüğünüz kutucukları işaretleyin ve yollayın. Yolladığınız her ping, botların hareketlerini hızlandıracaktır. Unutmayın bunu her veri girişinde tekrar etmelisiniz.

Google arama motoruna cache:siteadı.com yazarak bot ziyaretlerini kontrol edebilirsiniz.(en son ne zaman gelindi)
Google arama motoruna ref:siteadı.com yazarak mevcut linkleriniz arasında sıkıntılı, zararlı olanların varlığından haberdar olun.
Google arama motoruna site:siteadı.com yazarak kaç adet indexli yazınız var görebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..