ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 6 February 2013 | 08:15

Malzemeler :

*2 adet tavuk but
*2 çorba kaşığı şehriye
*2 çorba kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 litre su
*1'er  çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Yapılışı :

2 adet tavuk budunu güzelce yıkadıktan sonra 1,5 litre su ile haşlıyoruz. Haşlanan butların etlerini çok küçük ya da çok iri olmamak koşulu ile didikliyoruz. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağ  ile 2 yemek kaşığı unu en az 5 dk. olmak koşulu ile kavuruyoruz.

Eğer unun kokusu çıkmazsa, çorbada un tadı alınıyor ve lezzetli olmuyor. O yüzden mümkün olduğu kadar çok kavurun. Unu kavurduktan sonra şehriyelerimizi ekliyoruz. ( ben arpa şehriye kullandım, dilerseniz tel şehriyede yakışır.)

Şehriyelerden sonra tavukları haşladığımız suyu ekliyoruz. Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. En son tavuk etlerini ekliyoruz ve 5 dk. kadar daha kaynatıyoruz. Çorbamız kaynamaya devam ederken ayrı bir tavada kızdırdığımız tereyağında baharatlarımızı kavuruyoruz ve çorbamıza ilave ediyoruz. Kış ayları için şifa kaynağı olan tavuk çorbamız içilmek için hazır. Afiyet olsun.....

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..