Ana Sayfa » , , , , , » NEFİS MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

NEFİS MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 6 February 2013 | 08:32

Malzemeler :

* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 su bardağı ince bulgur
* Yarım bağ yeşil soğan
* Yarım bağ dere otu
* Yarım bağ maydanoz
* 3 adet orta boy kuru soğan
* Yarım su bardağından biraz daha fazla zeytin yağı
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 yemek kaşığı biber salçası
* Kimyon, Tuz, Karabiber, Reyhan
* Servis Sırasında- Marul ve limon


Yapılışı :

1 su bardağı kırmızı mercimeği 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Mercimekler kaynadıktan sonra iyice ezilmeli eğer su yetersiz gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Mercimekler suyunu çekip iyice ezildikten sonra ocaktan alın ve üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyin. Kabın ağzını kapatın ve bulgurlarları şişmeye bırakın.

Bulgurlar şiştikten sonra mercimek-bulgur karışımı gözünüze cıvık gelirse biraz daha bulgur ilave edebilirsiniz.  Bu sırada siz ayrı bir tavada ince ince kıydığınız kuru soğanları zeytinyağı ile iyice öldürün. Soğanlar pişerken biber salçası ve domates salçasını ekleyin.

Yeşil soğan, dereotu ve maydanozları ince ince doğrayın. Büyük bir kabın içerisine mercimek ile birleştirdiğiniz bulgur karışımını dökün, üzerine soğanlı salça harcını ve baharatları ilave edin. Baharatları göz kararı eklediğim için ölçü olarak vermedim ama yaklaşık olarak 1’er tatlı kaşığı.

Baharatları da eklediğiniz karışımı iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin ve elinizle şekil vererek marul ile süslemiş olduğunuz tabağa servis için hazırlayın. Servise sunarken yanına limon eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun

1 yorum:

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..