Ana Sayfa » , , , , , , » Ping Atmak, Google Botları ve İndexlenme Üzerine

Ping Atmak, Google Botları ve İndexlenme Üzerine

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 23 February 2013 | 07:27

Web sitesi ve blog sahipleri bilir, yazdığınız yazıların, siteniz üzerinde yaptığınız güncellemelerin google botları tarafından fark edilmesi ve indexlenmesi çok önemlidir. Bu sayede siteniz daha önlere çıkacak ve haliyle arama motorlarında daha fazla "siz" olacağınız için ziyaretçi sayınız da artacaktır. Bu yeni sitelerde bir kaç gün ve hatta daha fazla bile sürebilirken, site belli ölçülere ulaştığında bu süre artık çok daha makul seviyelerde olacaktır. İşte tam bu noktada google botları diye bildiğiniz robot yazılımları sitenize çağıracak, süreci hızlandıracak bir şeye ihtiyacınız var. Ping atmak!! Siteniz üzerinde yeni yapılan her ne varsa bırakın güzelce bir taransın, kayda alınsın.





Peki siz hangi durumlarda pin atın?

1) Sitenizde herhangi bir güncelleme yaptıysanız. Yeni bir kodlama yaptınız ve farklı bir görüntüye ve işleve kavuştunuz. Ping atın.!!!!

2) Yeni bir yazı yazdınız ve bunu insanlarla paylaşmak için can atıyorsunuz. Ping atın. Bu konuda çok titiz olmanızı tavsiye ederim Şimdi bir yazı yazdınız diyelim ve beklemedesiniz. Bu süre içinde ne olabilir? Ya yazınız normal süreçte index alır ve arama motorlarında görünmeye başlar ya da index almadan önce kötü niyetli bir kişi sitenizdeki yazıyı okur ve kopyalar. İndexlenmeyen yazınız için hiç bir hak iddia edemezsiniz. Bütün emeğiniz boşa gittiği gibi sizden yazı alan o kötü niyetli insanın o yazıyı daha hızlı indexlendirmesi halinde siz artık bir korsan yazar olursunuz. Umarım daha iyi anlaşıldım.

3) Sayfalarınıza backlink aldınız ve bu linklerin bir işe yaramasını istiyorsunuz. Hemen Ping atın. İndexlenmeyen sayfalardaki backlinkler hiç bir işinize yaramaz. 





pingomatic.com  benimde kullandığım, biraz araştırma yaparsanız en güvenilir ping siteleri arasında. 
Bunun yanında  http://blogsearch.google.com.tr/ping (google'ın kendi hizmetidir) ve http://pingoat.com/
adreslerinden fayda göreceğinize eminim. 


Son olarak tavsiyem aman ha durduk yere ping atmayı huy edinmeyin, güncelleme yapmadan, yeni bir yazı eklemeden google botlarını ayağınıza çağırıp durmayın, durduk yere ban yemeyin, ping sitesi seçerken de olabildiğince dikkatli olun.




0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..