Ana Sayfa » , , , , , » iPhone 4 Ve 4S Batarya ömrünün daha uzun olması için yapılacaklar

iPhone 4 Ve 4S Batarya ömrünün daha uzun olması için yapılacaklar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 22 February 2013 | 14:00

Hoş görünümü ve kullanım kolaylığından dolayı iPhone kullanmak hoşunuza gidiyor, fakat batarya ömrünün kısa olması nedeni ile iPhone sahibi olmak konusunda ‘acaba’ diye düşünüyorsanız, bu yazı mutlaka aklınızın bir köşesinde bulunsun derim. Akıllı telefonlarda batarya ömrü problemi, ekran çözünürlüğü için kullanılan yüksek DPI (Yani dijital görüntüleme sistemlerinde çözünürlük olarak kullanılan, Dots Per Inch kelimesinin baş harfleri ) oranları ve güçlü işlemciler gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır. Alabileceğiniz birtakım önlemlerle bataryanızın kullanım süresini biraz daha yukarı çekebilirsiniz. Size şarj sürenizi uzatacak birkaç öneri.




1) iPhone pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi, telefonunuzu güneşli ve sıcak ortamlardan uzak tutmaktır. Isı, bataryanın performansını düşüren bir unsurdur. iPhone içerisinde şarj edilebilir özelliği bulunan polimer lityum iyon pil bulunur ve bu pil için en iyi sıcaklık ortalaması 22 derecedir.

2) Telefonunuzun parlaklığının kısılması alınabilecek diğer önlemler arasındadır. Parlaklığın son seviyede kullanılması, telefon şarj ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Bu yüzden parlaklık ayarını % 50 veya % 55 seviyelerinde kullanabilirsiniz, bu cihazınızın performansında herhangi bir eksilmeye neden olmaz.

3) Harita üzerinde konumlarınızın belirlenmesi için kullandığınız Konum Servislerini (GPS) kapatarak, batarya kullanım süresini uzatabilirsiniz. Ayarlar menüsüne girdiğinizde Konum Servisleri kısmından ilgili düzenlemeleri yapabilirsiniz.

4) Wi-fi ağları (kablosuz ağlar), 3G ve Edge bağlantılarına göre daha çok güç harcarlar. Wi-fi bağlantınızın sürekli açık olmamasına dikkat etmek de alınabilecek önlemler arasındadır.

5) Anında ilet özelliği, E-postalarınızı iPhone üzerinden kolaylıkla denetleyebileceğiniz, belirli aralıklarla e-posta kontrolünün yapıldığı ve otomatik olarak çalışan bir özelliktir. Bu özelliği kapalı tutmak cihazınızın batarya ömrünün büyük oranda uzamasına yardımcı olacaktır.

6) Daha önce kullandığınız fakat o sırada kullanmadığınız uygulamaların açık kalması, telefonunuzun batarya süresinin kısalmasına neden olur. Telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları kapatmak için, ‘home’ tuşuna iki kere basın ve aşağıda çıkan kullanmadığınız uygulamaları kapatın.

7) Telefonunuzun pil yüzdesi gösterme özelliğini açın ve cihazınız tam şarj olmadan fişten çekmeyin.

8) Bluetooth özelliğinin açık olması, telefon bataryasının hızlı tükenmesine neden olan özelliklerin başında gelir. Bu yüzden kullanmadığınız zamanlarda cihazınızın bu özelliğini kapalı tutabilirsiniz.

9) Ekran ışığının açık kalması daha çok enerji harcanmasına neden olacağı için, otomatik tuş kilidi özelliğinin süresini kısaltabilirsiniz.

10-) Alınabilecek bir diğer önlemde klavye tuş seslerinin kapalı tutulmasıdır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..