Ana Sayfa » , , , » MEVCUT SİSTEMİME ZARAR VERMEDEN NASIL WİNDOWS 8' İ TECRÜBE EDEBİLİRİM?

MEVCUT SİSTEMİME ZARAR VERMEDEN NASIL WİNDOWS 8' İ TECRÜBE EDEBİLİRİM?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 5 February 2013 | 13:35

Gerçek şu ki, genel karakteristik özelliklerimizden midir bilinmez ama bir çoğumuz yeni bir maceraya atılmak yerine elimizde ki ile yetinmeyi uygun görüyoruz, hatta bunu bir atasözümüz ile de destekleyebiliriz, "Ağrımayan başın, sargıya ihtiyacı yoktur". gibi :) Neyse yazımızın amacına gelelim ve alışıla gelmiş bu mantığımızı bir kenarda bekletelim. Teknolojinin son sürat geliştiği bu dönemde işlerimizin de paralel olarak bir o kadar kolaylaşması anlamına geliyor.

Windows 8, Ekim 2012 de piyasaya sürüldü, ve eminim bu yeni işletim sistemini teknoloji fuarlarında, bir arkadaşınızda ya da web sitelerinde tecrübe etmişsinizdir. Windows 8'i detaylı incelemeyeceğiz, bu konuda web sitelerinden bir çok makale ve yazıya ulaşabilirsiniz. Gelelim mevcut sisteminize zarar vermeden (her iki sistemi de aynı anda kullanabileceğiniz bir alt yapı), Windows 8'i kurmaya.

İşte bu noktada bu yazımızın, hala bu güzelim sistemi kullanmayan, kullanmaya cesaret edemeyen, "eski sistemimden memnunum ne gerek var" diye düşünen aktif PC kullanıcıları için çok yararlı olacağından eminim. Öncelikle, Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp "yönet" diyelim. Karşımıza çıkan pencerede "Depolama seçeneğinin bir alt seçeneği olan Disk Yönetimine tıklayalım". Sürücülerinizi göreceksiniz ve bu noktada dikkat etmeniz gereken şey "C" sürücünüze yani eski sisteminizin olduğu sürücüye dokunmamak. "D" sürücünüze sağ tıklayıp "Birimi Küçült" uygulamasına basın. (Şayet "D" sürücünüz tamamen boş değil ise bilgisayar size mevcut boş alanınız kadar küçültme imkanı verecektir). Açılan pencerede hiç bir şeye dokunmadan ya da dilerseniz istediğiniz miktarı yazıp (Windows 8 için min.15 GB olmak şartı ile) Küçült seçeneğini tıklayın. Yeni bir birimin oluştuğunu göreceksiniz. Ardından bu yeni sürücünüze istediğiniz bir harf atayın. İşte Windows 8'i kuracağımız birim bu. Mantığı anladık sanırım.. Bundan sonra ki aşamalar bildiğiniz gibi, yani orjinal Windows 8' inizi CD sürücünüze yerleştirip sistemi kurmak. Tabi unutmadan yükleme yapacağınız bölüm, yeni oluşturduğunuz bölüm olması gerekmekte buna dikkat edelim. Tüm adımları başarılı bir şekilde uyguladığınızı varsayarak son olarak şunu söyleyip yazımı noktalayacağım :) Kurulum bittikten sonra, bir sonraki açılışta, hangi sistemle açılış yapmak istediğinizi görebileceğiniz bir ekranla karşılaşacaksınız, yani size eski sisteminiz ile mi? (xp ya da win 7) yoksa Windows 8 ile mi başlamak istersiniz diye 2 seçenek sunulacak. Artık eski sisteminize zarar vermeden Windows 8 deneyimini yaşayabileceksiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..