Koleksiyoncu 2 (2012)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 4 February 2013 | 14:42


Bir önceki filmi izlediyseniz koleksiyoncunun ne kadar piskopat olduğunu zaten biliyorsunuz. Başına deriden bir maske takan ve zaman zaman arkasını dönüp iplerini iyice sıkan, suratının ifadesine bakılırsa belli bir deformasyonu olan, hayvan gibi böğürtüler çıkaran, çok seri bıçak kullanan bir seri katil. Yakaladığı insanları zar zor sığabilecekleri bir kutunun içine tıkan, onlara akla hayale gelmeyecek işkenceler yapan, kesen biçen bir ruh hastası. Bu ilk filmde de böyleydi, ikincisinde de bundan farklı olmadı ve öyle görünüyor ki serinin muhtemelen son filmi de yolda. 

Aslına bakarsanız korku filmleri karekterlerini yan yana koysanız ve her birine belli bir puan verseniz koleksiyoncu gayet yüksek bir puanla manyaklar listesinin en üstlerine aday olabilir ama her nedense Freddy Kruger (Elm sokağında kabus) benim her zaman favorim olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Neyse, koleksiyoncu 2 kesinlikle ilkine göre daha etkileyici, korku ve kan düzeyi iyice yukarılara çıkarılmış ve tuzaklar çok daha zekice hazırlanmış. Film tam bir hayatta kalma oyunu aslına bakarsanız. Aslında birbirinin bir kopyası niteliğini taşıyan yeni nesil Amerikan filmlerine bakılırsa bu film çıtayı epey yükseltmiş. Filmde sevmediğim tek bir şey var o da bana oldukça amatör gelen oyunculuk, nedendir bilmem genç kızı kurtarmaya giden ekip oyunculuk anlamında evlere şenlik. Sanki orda olmamaları gerekiyormuş gibi. 

Sonuç olarak, sizlere tavsiyem bu filmi dev bir ekranda, son ses izlemeniz. Korku filmi sevenler bu filmi kaçırmasın derim. Bence Testere filminden sonra fikir anlamında en dolu filmlerden birisi ve şu an için imdb notu 10 üzerinden 6,2 (yaklaşık 4500 oy) ki bence bu tarz Amerikan filmleri için kayda değer. Yazı sonrası izleyebileceğiniz resmi fragman umarım size bir fikir sunar. İyi seyirler.


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..