Ana Sayfa » , , , , , » DÜMDÜZ BİR KARINA SAHİP OLMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ ?

DÜMDÜZ BİR KARINA SAHİP OLMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ ?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 4 February 2013 | 11:28

Kadın ya da erkek fark etmez, artık bir çoğumuzun problemi haline gelen ortak bir sorun göbek yağları. Düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam, ilerleyen yaş ile birlikte düşen metabolizma hızı, fiziksel ve genetiksel problemler, fast food yemek alışkanlıkları ve duruş bozuklukları gibi nedenlerden dolayı göbeğimiz gün geçtikçe yağlanmakta ve hem sağlık olarak bünyemizi tehdit etmekte hem de estetik olarak kendimizi çirkin hissetmemize neden olmaktadır. Vücudun en kolay yağlanan bölgesi, kas bakımından en zayıf bölge olması nedeni ile göbek bölgesidir. Kilo problemi olan kişilere baktığımız zaman en çok şikayetin göbek ve bel bölgesinde olduğunu görürüz. Peki dümdüz bir karına sahip olmak için ve göbeğimizde bulunan yağları eritmek için neler yapmalıyız ? Cevap tabiki çok basit : Bol hareket ve düzenli beslenme... İlk önce göbeğimizi eritmek için hangi besinlere öncelik vereceğimizi ve beslenmemizin nasıl olması gerektiğini inceleyelim.

İşe öğünlerinizi azaltarak başlayın.

* Az ama sık yemek yemeye özen gösterin. Akşam yemeklerinizi geç saatlere bırakmayın ve mineral açısından zengin olan sebzeler tüketin.
* Sabah mutlaka kahvaltı yapın. Öğünlerinizi atlamayın. Unutmayınki uzun süre aç kalmak, beyine vücudun yemekten mahrum kalacağı sinyalini verir ve yediğiniz yemekler vücut tarafından depolanıp saklanır.
* Günün bir öğününde mutlaka protein ağırlıklı beslenin. Günde en az 5 porsiyon meyve ya da sebze tükettiğinizden emin olun.
* Böğürtlen, kuru fasulye, kuru kayısı, çilek, nohut, kış meyvelerinden sıkılmış taze meyve suyu vücudunuzdaki yağların erimesine yardımcı olacak yiyeceklerdendir. Aynı zamanda yoğurdun da yağ yakıcı etkisi olduğu ve kalsiyum açısından zengin olduğu için kemiklerinizi güçlendirmesi açısından çok önemli bir besin olduğunu unutmayın.
* Meyve tüketirken protein ile birlikte tüketmeye özen gösterin ki, hemen kana karışıp vücutta yağa çevrilmesin. Aynı zamanda uzmanlar gece yenilen meyvelerin direk yağ olarak vücutta depolandığını özellikle belirtiyorlar.
* Sabahları güne ılık su ile başlayın. Gün içinde en az 2 litre su için. Aynı zamanda soğuk suyun midenizde tokluk hissi yaratacağını unutmayın.
* Çok tuzlu yemekten kaçının ve cipsi hayatınızdan çıkarın.
* Canınız çok tatlı yemek istediğinde, vücudunuzun tatlı ihtiyacını meyveler ile karşılayın. Ayrıca canınız çok çikolata yemek istediğinde dişlerinizi naneli bir diş macunu ile fırçaladığınız zaman isteğinizin azaldığını fark edeceksiniz.
* Yemek yerken lokmalarınızı çokca çiğneyin ve televizyon karşısında yemek yemeyin.
* Günde 2 fincana kadar yeşil çay tüketin. Antioksidan etkisi ile yeşil çayın metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır.

İkinci olarak egzersiz ...

* Egzersizlerinizi sabah kahvaltıdan önce yapmaya özen gösterin. Gece boyunca harcayamadığınız enerji, sabah yaptığınız spor ile birlikte harcanacak ve yağ yakımı başlayacaktır.
* Ev işi deyip geçmeyin, ev süpürmek, yerleri silmek, toz almakta kalori harcamanıza neden olur.
* İp atlayın, ip atlamak yaklaşık olarak 15 dakikada 100 kalori yakmanızı sağlar.
* Fırsat buldukça yürüyüş yapın.
* Mekik çekmek karın yağlarını eritmek için en etkili egzersizlerin başında gelir.
Size evde de rahatça yapabileceğiniz birkaç karın egzersizi yazmak istiyorum :

1 - Sırt üstü yere yatın. Dizlerinizi masa pozisyonuna getirin. ( Dizlerinizi kırık bir biçimde yerden 90 derece yukarı kaldırın.) Daha sonrasında kürek kemiklerinize kadar yerden yukarı kalkın. Sol bacağınızı dümdüz uzatın bu sırada iki elinizle sol ayak bileğinize uzanın. Ayak bileğinize uzanırken nefes verin. Tekrar başlangıç seviyesine gelin ve aynı hareketi bu sefer sağ ayağınız için yapın. Hareketi yaparken düzenli nefes alıp verin belinizin yer ile temasını kesmeyin. Bu hareketi 2 set halinde 8 kere yapabilirsiniz.

2- Yine sırt üstü yere uzanın ve ayaklarınızda dümdüz yerde olsun.  Ellerinizi kalçanızın yanına koyun. Ayaklarınızı 45 derece kadar yukarı kaldırın. Sağ bacağınızı biraz daha yukarı kaldırın, sonra sağ bacağınızı aşağı indirirken sol bacağınızı yukarı kaldırın. Makas hareketi alt karın için çok etkilidir. Bu hareketi de 2 set halinde  8 kere yapabilirsiniz.

3- Bel etrafında toplanan yağlarınızı eritmek için ise; sırt üstü yere uzanın ve yine masa pozisyonuna gelin. Ellerinizi başınızın iki yanına koyun. Sağ kol dirseğiniz ile sol ayak dizinizi birbirine değdirin. Başlangıç pozisyonuna geline ve bu sefer sol kol dirseğiniz ile sağ ayak dizinizi birbirine değdirin. Bu hareketi yaparken boynunuzu sıkıştırmayın. 2 set halinde 8 kere yapın.


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..