İngilizce Dinleme ve Online Kaynaklar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 9 February 2013 | 07:14


Arkadaşlar, öğrencilerim, İngilizce dinleme üzerine eksiği bulunan, pratik yapmak isteyen herkes, bu yazımda sizlere yararı dokunacağına inandığım bazı web sitelerinin adreslerini paylaşmak istedim. Umarım birkaç dakikanızı harcar ve bu yazıyı baştan sona dikkatlice okursunuz. Başarılar......


http://www.esl-lab.com/

Bence dinleme üzerine oluşturulmuş en güzel sitelerden birisi. Kategoriler, easy (kolay) - medium (orta) ve difficult (zor) olarak üçe ayrılmış. Seviyenize uygun bir dinlemeyi tıkladığınızda önünüze çok kolay anlaşılır bir menü geliyor. Tek yapmanız gereken ses dosyasını çalıştıran programı aktif  hale getirmek ve size sunulan çoktan seçmeli soruları yapmak. Soruları cevapladıktan sonra hemen son sorunun altında yer alan “final score” butonuna tıklayarak sonuçlara göz atabilirsiniz.

Sorularla işi biten siteyi terk etmesin, daha yapılacak çok şey var. Vocabulary Activities (kelime aktiviteleri) kısmına bir göz atın. Burada da sizler için çok kaliteli alıştırmalar mevcut. Bu grup içinde benim favorim ise text completion quiz kısmı. Burada yapılması gereken, öncesinde yapmış olduğunuz dinleme ile ilgili sizler için hazırlanmış boşluk doldurma aktivitesini tamamlamaktır. Bu vesile ile hem dinlediğiniz ve belki de anlamakta zorlandığınız dinleme egzersizine bir şans daha vermiş oluyorsunuz, sizler için hazırlanmış boşluklara kafa yorarak kelime dağarcığınızı da geliştirebilirsiniz.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/

Bu sitede de oldukça fazla ve kesinlikle çok kaliteli dinleme alıştırmaları bulabilirsiniz. Burada en çok hoşuma giden şey ise hemen hemen bütün dinlemelerin ses dosyasını ve metnin orjinalini indirme şansınızın olması. Bu da sizin için çok büyük bir nimet unutmayın, online olmadığınız anlarda bile metni okuyabilir ve tekrar tekrar dinleme yaparak dolaylı olarak telafuzunuzu ve kelime bilginizi de geliştirebilirsiniz.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/multimedia/london/

Bu bağlantıya da bir bakın derim, içerisinde altı ünite ve faklı konular mevcut. Listening egzersizleri ise oldukça eğlenceli ve doyurucu.

http://www.englishlistening.com/

Siteye kısa bir üyelik ve sonrasında onlarca dinleme aktivitesi emrinize amade. Çoktan seçmeli soruların bolca bulunduğu, kayıtların ise son derece anlaşılır olduğu güzel bir kaynak.


siteye sizler için koyduğum BBC LEARNING ENGLISH eklentisini de kullanarak farklı egzersizlere 7/24 ulaşabilirsiniz.

Başarılar......

1 yorum:

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..