Ana Sayfa » , , , , , , , , , » PARLAK BİR CİLT İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN SEBZELER

PARLAK BİR CİLT İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN SEBZELER

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 8 February 2013 | 07:59


Genç görünmek, güzel ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak şüphesiz tüm bayanların hayalidir. Güzel ve temiz bir cilt aynı zamanda bakımlı olmanın temel şartlarındandır. Gelişen teknoloji ve ilerleyen yaşam standartları sayesinde çoğu bayan artık cildine çok dikkat etmekte ve yaşından küçük görüntüler sergilemektedir. Teknoloji sayesinde artık estetik ameliyatları daha kolay. Aynı zamanda yaş aralığı ne olursa olsun fark etmez, artık her türlü kozmetik ürününe çok rahat erişebiliyoruz. Peki cildimizin sağlıklı, pırıl pırıl ve güzel görünmesi için kullanılan kozmetik ürünleri yeterli mi ? Tabiki hayır.

Cildimizi temiz tutmamız ve düzenli cilt bakımı yapmamız çok önemli ama daha da önemli olan içten beslenmek ! İşte size cildinizin pırıl pırıl olmasına yardımcı olacak mucizevi besinler.

BROKOLİ : İçerisinde B1 vitamini, C vitamini , E vitamini ve A vitamini açısından zengin betakaroten bulunduran brokoli aynı zamanda kalsiyum, çinko, magnezyum, selenyum, kükürt açısından zengin bir besindir. A vitamini açısından zengin olan betakaroten sayesinde birçok kanser çeşidini engellemenin yanı sıra cilt dostu E vitamini ile cildinizin yenilenmesine yardımcı olur, cildi nemlendirerek cilt kuruluğunun oluşmasını engeller. Özellikle uzun süre güneşin zararlı UV ışınlarına kalan kişilere, cilt yenileme özelliği bulunduran brokoliyi bolca tüketmeleri öneriliyor.

LAHANA : İçerisinde A, B, C ve E vitamini bulundurur. Aynı zamanda selenyum, kalsiyum, demir, bakır, kükürt açısından zengindir. İçerisinde bulundurduğu selenyum cildin tazelenmesine yardımcı olur. Beyaz lahana ile hazırlayacağınız kür, yağ dokusunda birikmiş toksinleri dışarı atarak selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Beyaz lahana kürünü hazırlamak son derece basit, tüm ihtiyacınız olan 800 ml su (4 su bardağı), 8 adet lahana yaprağı.

Kaynamakta olan suya lahana yapraklarını ekleyin, 10 dk. boyunca kısık ateşte kaynattıktan sonra lahana yapraklarını çıkarın ve hazırladığınız suyu sabah, öğle ve akşam öğünlerinden en az yarım saat önce bir bardak için. Her gün taze olarak hazırladığınız kürü, 1 hafta boyunca tüketin. Unutmayın kürler sürekli olarak tekrarlanmaz, arka arkaya kür uygulamayın.

KEREVİZ : A, B ve C vitamini barındıran kereviz aynı zamanda fosfor, selenyum, çinko ve bakır bakımından da zengindir. Cilde tazelik ve parlaklık veren kereviz, kanı pisliklerden temizlediği için sivilcelerin ve aknelerin geçmesine ve cildin pembe bir hale gelmesine yardımcı olur.

HAVUÇ : A vitamininin ön maddesi olan karoten açısından zengin olan havuç, B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Göz dostu olarak bildiğimiz havuç, cildi tazeler. Cilt hastalıklarına karşı oldukça faydalı olan havuç, cilde tazelik ve canlılık vererek cildin yaşlanmasını önler.

FESLEĞEN : Dolaşım bozukluğuna iyi gelen fesleğen, varislerin giderilmesine yardımcı olur. Cilt gözeneklerini açarak cildin hava almasına yardımcı olur, cildi rahatlatır. Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve böylelikle cildiniz pürüzsüz görünür. Selülitlerin giderilmesinde yardımcı olur. Aynı zamanda saç dökülmesine karşı olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir.

ISPANAK : Cildinizin daha parlak görünmesine yardımcı olacak sebzeler arasında yer alır. Demir, fosfor ve bakır açısından oldukça zengin olan ıspanak, A, C ve K vitamini ve diğer besinlere göre daha fazla protein içerir. Cilde tazelik vererek cildin daha canlı görünmesini sağlar.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..