EVİNİZİ DAHA GENİŞ GÖSTERMEK İÇİN

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 20 February 2013 | 10:28

 


Kendinizi en rahat hissettiğiniz, kendinizle baş başa en rahat kalabildiğiniz evinizde, odalarınız küçükse ve içinizden keşke daha büyük bir eve sahip olsaydım diye düşünüyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun. Küçük hilelerle yaşam alanınızı daha büyük hale getirebilirsiniz. İşte size birkaç öneri...

1) Odalarınızın boya rengine dikkat edin ve pastel renkler kullanın. Unutmayın, beyaz en doğru tercih olacaktır. Beyazın yanında krem ve fildişi gibi beyaza yakın renkler odanızın ferah görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda odanızın tavanının rengi ile duvarlarınızın renginin aynı olması odanızın daha geniş ve daha ferah görünmesini sağlayacaktır. Odanızın canlı ve ışıltılı görünmesini istiyorsanız beyaz, krem veya açık sarı tonlarını uygulayabilirisiniz. Tavan yüksekliğinin yeterli olmadığı durumlarda bordür kullanmaktan kaçınmakta ayrı bir avantaj sağlayacaktır.

2) Aydınlatmaların nasıl kullanıldığı da küçük mekanlar için önemlidir. Daha çok ışık kullanarak odanızı daha geniş gösterebilirsiniz. Direk olarak kullanılan ışıklar odanızı daha geniş gösterecektir. Aynı zamanda masa lambası, gizlenmiş spotlar ya da tek bir duvarda bir tablo üzerine konulan ışık da odanızın daha geniş görünmesine yardımcı olur.

3) Eğer duvar kağıdı kullanmak istiyorsanız seçimlerinizi büyük desenleri olanlardan yana kullanmayın. Yatay çizgili duvar kağıtları mekanınızı daha geniş gösterirken, dikey çizgili duvar kağıtları da mekanın daha yüksek görünmesini sağlar.

4) Aksesuar seçimlerinizde dikkatli davranın. Desenli, çok büyük aksesuarlar kullanmaktan kaçının. Ufak aksesuarlar kullanarak da şıklık yakalayabilirsiniz. Ama bu odanızın her yerini ufak aksesuarlar ile doldurun demek anlamında değil tabiki. Açık renk bir koltuk üzerinde kullanılmış ufak desenli bir yastık hem evinizin şık görünmesi sağlar hem de odanızı daraltmaz. Aynı zamanda kullandığınız küçük aksesuarların yerini zaman içinde değiştirmek daha fazla aksesuar kullanılmasına gerek kalmadan değişiklik yapılmış hissini yaşamanıza neden olacaktır.

5) Kırmızı rengi kullanırken dikkatli olmalısınız. Kırmızı daha çok geniş mekanlar için kullanılan bir renktir, ama eğer kırmızıyı seviyorsanız ve mekanı dekore ederken illaki kullanmak istiyorsanız tercihiniz aksesuarlarda kırmızı kullanmaktan yana olmalı. Bunun yanı sıra tek bir duvarınızı kırmızı bir duvar kağıdı ile kaplayabilir ya da kırmızıya boyayabilirsiniz.

6) Yer kaplamaları ile ilgili seçimlerinizde açık renkler kullanmaya özen gösterin. Bej rengi gibi tek renkli bir halı kullanabilirsiniz. Çizgili bir halıyı odanın enine sermek, mekanın geniş görünmesi için kullanılan hileler arasındadır. Aynı zamanda boyuna çizgili ürünler mekanınızın daha yüksek görünmesine yardımcı olacaktır.

7) Küçük mekanlarda depolama alanlarının çokluğu önemlidir. Duvarlar için uzun ve dar dolaplar, kitaplıklar, raflar kullanabileceğiniz gibi son derece şık ve dekoratif olan kutuları da depolama aracı olarak kullanabilirsiniz.

8) Odanızın büyüklüğüne göre birkaç iri mobilya kullanarak odanızı döşeyin. Seçtiğiniz mobilyaların aynı zamanda kişisel eşyalarınızı da saklayabileceğiniz portatif, akıllı mobilyalar olmasına özen gösterin. Eğer odada yatmak için kullanacak yeriniz yoksa yatak olarak da kullanılabilen koltuklar doğru bir tercih olacaktır.

9) Odanızın içinde doğal ışığın maksimum düzeyde olmasını sağlayın. Perdelerinizin tavan hizasından başlaması ve uzun olması odanızın daha yüksek görünmesini sağlayacaktır.

10) Küçük odalarda televizyon ünitesi kullanmak yerine direk duvara monteli bir tv kullanmak yer açısından kazanım sağlayacaktır. Ama illaki ünite kullanmak istiyorsanız kapının hemen karşısındaki duvarı kullanmanız görüntü kirliliğini engelleyecektir. Ayrıca koltuk seçimlerinizi köşeli koltuk takımlarından yanına kullanmanızda fayda var.

11) Radyatörlerinizi ve süpürgeliklerinizi gizli tutun. Bunları gizli tutmak için duvarla aynı renge boyayabilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..