Ana Sayfa » , , , , , » BAYAT EKMEĞİNİ GETİR TAZESİNİ GÖTÜR KAMPANYASI

BAYAT EKMEĞİNİ GETİR TAZESİNİ GÖTÜR KAMPANYASI

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 20 February 2013 | 10:08



Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası tarafından sunulan ve Toprak Mahsülleri Ofisinin başlattığı ‘Bayat ekmeğini getir, tazesini götür’ kampanyası belediyeler tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Türkiye’de her yıl 2.1 milyar ekmeğin israf edildiğinden bahseden TMO şube müdürü Mehmet Kaya, ‘Oysaki toplumumuzda ekmek çok değerli ve kutsaldır, nimet denilince akla ilk ekmek gelir. İnsanımız yerde ekmek parçası gördüğünde alır, öper, başına koyar. Ancak ekmek israfı çok fazla,bunun önlenmesi gerekiyor. ‘ dedi.

Normal şartlarda bugün başlaması düşünülen kampanya, diğer kamu kurumları ve un üreticilerinin de kampanyaya katılmak istemesi nedeni ile ertelendi. Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası, ‘Kampanyanın bugün başlayacağını duyurmuştuk, ancak bu kurumların kampanyaya katılmalarına olanak sağlamak gayesiyle ileride bu kurumların da iştirakleriyle yapacağımız bir basın toplantısı ile kampanyanın başlama tarihini yeniden açıklayacağız.’ Şeklinde bir açıklamada bulundu.

Diğer yandan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, bu projenin uygulanamaz olduğunu savunarak, kampanyanın israfı daha çok artıracağı yönünde açıklamada bulundu. Fahri Özer yaptığı açıklamada, ‘Bayat ekmeği değiştirme şansınız olursa bugün 2 ekmek ihtiyacınız varsa 3 ekmek alırsınız belki misafiriniz gelir diye. Tüketmezsiniz ve ertesi gün gelir onu fırında taze ile değiştirmeye kalkarsınız. Bu israfı artırır. Vatandaş daha duyarsız davranır. Elimizde kalan bayat ekmekleri annelerimiz, bacılarımız çeşitli şekillerde değerlendirirler. Ekmeği kızartarak, ısıtarak, çorbaya doğrayarak değerlendirirler. Böyle bir imkan doğduğu zaman niye değerlendirsin ki nasıl olsa taze ve sıcak ekmek bayatla değiştiriliyor. O yüzden de israf iki misli artacak diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ekmeğe zam !
İstanbul’da bugün 250 gr ekmeğin fiyatına zam geldiği açıklandı. Ekmeğin fiyatı 85 kuruştan 1 TL’ye çıkartıldı.


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..