Ana Sayfa » , , , , , , , , , , » PS4 (PlayStation 4) Çok Yakında Aramızda

PS4 (PlayStation 4) Çok Yakında Aramızda

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 21 February 2013 | 07:01


Uzun bir aradan sonra Sony şirketi PS4 (playstation 4) oyun konsolu tanıtımını resmi olarak New York'ta gerçekleştirdi ama işin açıkçası tam olarak neye benzediği konusunda hala soru işaretleri mevcut.

Eldeki bilgiler ise yeni konsolun AMD işletim sistemi teknolojisi kullanacağı yönünde.
AMD Radeon bazlı bir grafik destekleyici, ve bunun yanında 8GB GDDR5 hafıza. İnaılmaz ! Bir oyun konsolu için çok güçlü özellikler.

Sony'den gelen açıklamaya göre oyunun tam ortasında kapattığınız konsolu tekrar açmanız saniyeler sürecek ve oyuna kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Bu da tabiki bu hafızaya sahip bir makinenin kolaylıkla yapabileceği bir şey.

Bu konsolda Blu-ray disk desteği ve HDMI çıkışı, Analog- Av çıkışı ve optik dijital çıkışlarda mevcut.




Aslında PS4'teki en önemli değişiklik 85 derecelik açılarla diagonal görüntüler yakalayabilen geniş açı lenslerle donatılmış yüksek çözünürlüğe sahip yeni kamera sistemi. Kulağa çok komplike gelse de playstation meraklıları bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Özellikle savaş oyunlarında ve çok hızlı hareket etmeniz gereken farklı tarzdaki oyunlarda, kameranın etkinliği oyunu çok daha hızlı ve eğlenceli bir hale getirir.

1280 x 800 piksel aralığındaki kameraların oyuncuları çok daha net ve hızlı bir şekilde tanıyabilme özelliğinin olacağından ve hatta aynı anda oyunda olan iki oyuncuyu birbirinden ayrılabileceğinden bahsediliyor. Bunun yanında yüz tanıma özelliği ile kayıt imkanı, ses ve hareket sensörlerindeki üstün özellikler gibi farklı şeylerden de bahsediliyor.



Bu yeni konsolla birlikte ikinci el pazarının tamamen ortadan kaldırılma düşüncesi de şu sıra çok konuşulanlar arasında. Peki bu nasıl olacak? Çok net olmamakla birlikte aslında uzun bir süredir tartışılan bu durum, cd varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve bunun yerine oyunları ps4'ün online pazarından satın almakla alakalı gibi görünüyor. Bu vesileyle ortada el değiştirecek somut şeyler olmayacak ve herkes online pazara akacak !!! Hayırlısı !!!

Ürünün ne zaman piyasada olacağı ile ilgili çok kesin bir bilgi olmamakla birlikte, kabaca yazı beklemeliyiz diyebiliriz.


***** Bu arada yukarıdaki görüntüler aslını yansıtmamaktadır, sadece sizlere bir fikir vermek amacıyla oluşturulmuş, son zamanlarda iyice popüler olmuş bir kaç resimdir*******

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..