Ana Sayfa » , , , , , , » Blog Yazarlığı ve Altın Kurallar

Blog Yazarlığı ve Altın Kurallar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 17 January 2013 | 11:57



Blog yazmaya yeni başlayan veya blog yazarlığına heves eden arkadaşlara birkaç tavsiyem olacak.

Öncelikle blog yazarken hangi dili kullanmak istediğinizi seçin, yalnız bu dile fazlasıyla hakim olduğunuza emin olun. Bu dil kendi ana diliniz de olabilir, herhangi başka bir dil de olabilir, ama benden size tavsiye altından kalkamayacağınız bir yabancı dile bulaşmayın. Bu durum sizi iki şeye sevk eder, birincisi konu sıkıntısı hat safhaya çıkar, bunun yanında kopyala yapıştır mantığına bir adım daha yaklaşırsınız ki bu blog için ölümcüldür. Uzun lafın kısası dil üzerinde kontrolünüz olmadığından yaratıcılıktan uzak kalırsınız ve özgün içerik sıkıntısı yaşarsınız.

Peki diyelim ki içeriğiniz Türkçe olacak, sonrasında ne yapmalısınız? Arkadaşlar öncelikle hangi konularda iyi olduğunuzu belirleyin ve o konular üzerine belli başlı araştırmalar yaparak ve kendi bilgilerinizle harmanlayarak ortaya güzel bir şeyler çıkarmaya çalışın ama tekrar söylüyorum ne olursa olsun özgün olmayan, korsan içeriklerle blog yazarlığına soyunmayın. İçeriğinin dolu olmasına özen gösterin, boş, kulaktan dolma bilgilerle sakın bir yazıya girişmeyin. Bırakın her gün 5-10 yazı yazma hayallerini, inanın bu hayallerin sonu kopyala yapıştır felaketi ile sonlanır. Bunun yerine ilginç, yer yer komik, aşırı resmiyetten uzak derlemeler yapın ve benim size tavsiyem en az 250 karakter kullanmaya özen gösterin. Tabi ki çok ciddi, resmi, teknik blogları tenzih ediyorum. Size tavsiyem içeriğiniz ne olursa olsun CNN muhabirleri tadında yazılardan uzak durun ama karar sizin.

Bunlara ek olarak size tavsiyem diğer blogları da sık sık ziyaret edin ve mümkünse okuduğunuz ve beğendiğiniz yazıların altına dürüst yorumlar yazın ve şansınız varsa blog adresinizi uygun boşluğa bırakın, ama bunu belli aralıklarda yapın sakın abartmayın, aşırı link alışverişi sizi çok fazla zora sokacaktır. Bunun yanında kardeş sitelerin konu seçimlerini, genel duruşlarını da sıkı bir şekilde takip edin.

Sizlere son tavsiyem blog genel görüntüsüyle sürekli oynayıp durmayın, renk ayarları, resimler ve en önemlisi de eklentilerle. Öncelikli hedefiniz bol ve nitelikli içerik olsun, blog belli bir dolgunluğa gelince istediğiniz değişiklikleri yapın, unutmayın sade olan her şey google amcanın gözünde kat kat değer kazanır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..