Ana Sayfa » , , , , » SELÜLİT NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR ?

SELÜLİT NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR ?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 19 January 2013 | 05:12



Derinin alt tabakasındaki yağ dokusunun bağ dokuları arasında ortaya çıkması ile oluşan selülitin tıp dilindeki adı 'hidrolipodistrofi' dir. Yağların üst bacak ve kalça bölgesinde düzensiz ve biçimsiz bir şekilde toplanması portakal kabuğu olarak adlandırdığımız selülitin oluşmasına ve bu bölgelerin çirkin görünmesine neden olur. Yağ hücrelerinin fazla yağı depolamasının ve östrojen hormonunun da etkisi ile hücreler genişler. Kan dolaşımı giderek yetersizleşmeye başlar. Yağ hücrelerinin genişlemesi ile yağ dokusu yayılır ve bu yayılma ile deri altı bağ dokusunu etkileyerek vücudun normalden fazla su tutmasına neden olur.
Selülit bir anda ortaya çıkmaz. Selülitin oluşması kişinin genç, yaşlı, şişman ya da zayıf olması ile ilgili değildir. Yaşam tarzı, dengesiz beslenme, genetik faktörler, hızlı bir biçimde kilo alıp vermek, doğum kontrol hapı kullanmak, dolaşım bozukluğu, hormonların etkisi, sağlıksız ve düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam selülit oluşumunu etkileyen faktörlerdir.
Selülitin oluşmasına neden olan faktörlerden de anlaşılacağı üzere selülit bir hastalıktır ve tedavisi mümkündür.

Selülit ile başa çıkabilmek için :
1-) Su açısından zengin, tuz açısından zayıf beslenin.
2-) Günde en az iki litre su için.
3-) Alkol ve nikotinden uzak durun.
4-) Bol bol sebze ve meyve tüketin. Meyve ve sebzelerin özellikle koyu renk olanlarını tercih edin. Meyvelerinizi yemeklerden en az 2 saat sonra tüketmeye dikkat edin.
5-) Vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
6-) Vücudunuzdan ödemi atmaya yardımcı olacak maydanozu sık tüketin.
7-)  Sık sık yürüyüş yapın.
8-)  Yeşil çayı bolca tüketin. ( Günde 2 fincanı geçmemek koşulu ile ! )
9-)  Haftada en az 2 kere balık tüketin. Balıklarda dokuları kuvvetlendiren fosfor bulunmakta. 
10-) Fazla topuklu ayakkabı giymeyin ve sigara  içiyorsanız sigarayı bırakın.


Bu arada selülitin giderilmesi ile ilgili piyasada fazlaca kozmetik ürünler bulunmaktadır. Fakat sağlıklı beslenmeden ve yaşamınıza biraz hareket katmadan bu ürünlerden fayda sağlayabileceğinize inanmıyorum. Selülit bir gece de ortaya çıkmayacağı gibi sadece krem kullanarak bir anda da geçmez...



0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..