Hamster Temizliği Nasıl Yapılır?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday, 28 June 2016 | 01:44

Hamster Banyo Yapar mı? 

Hamster sahipleri bilir, küçük dostunuz daha eve girer girmez değişik kokular etrafa yayılmaya başlar, ve aradan birkaç gün geçtikten sonra hamster’ın kafesinin bulunduğu odanın kokusu artık tahammül sınılarını aşmıştır. Sırf etrafa yaydığı koku yüzünden hamster’ından ayrılmak zorunda olan onlarca arkadaşım oldu. Peki ne yapmalı?

Hamsterlar, burunlarını pisliğe sokmadıkları sürece çok temiz hayvanlardır, kendi kendilerini temizledikleri için temiz kalmayı başarırlar. Şimdi başlıktaki soruya cevap verelim; hamster banyo yapmaz, yapmamalı. 

Hamster'ı suyun altına sokmak, onları güzelce çitilemek, vücutlarında zaten var olan doğal yağları yok edecektir ve bu da hayvanda geri dönüşü omayan hasarlar bırakabilir.

hamster banyo
Hamster temiz bir hayvandır, korkmanıza gerek yok :)




Peki Hamster Temizliği Nasıl Olmalı ? 
  • Tekrar ediyorum, hamster’ınızı küçük bir bebek gibi banyoya sokmayın, o bir küçük, minik bir hayvan unutmayın. Hayvanı ciddi ciddi suya sokmak onun hayatını tehlikeye atacaktır. ( ama baktınız ki hayvan evde gezinirken tüylerine kendisi uğraşsa da çıkaramayacağı bir kimyasal bulaşmış ( temizlik malzemesi, oje moje…) o zaman hayvanı su ile tanıştırmaktan başka çare kalmayabilir). 
  • Gidin bir miktar hamster banyo kumu alın ve hamster’ınız güzel bir kum banyosu yapsın. Hamster kumda yuvarlanıp, kumu eşeledikçe üzerindeki kir pas doğal olarak yok olacaktır. Kumu bir kaseye güzelce doldurun, ve hayvanı içine bırakın. Kaseyi seçerken hayvanın büyüklüğünü dikkate alın. Demek istediğim hayvan rahatlıkla bir iki tur atabilsin ve sakın ha kumu ağzına kadar doldurmayın, kasenin yarısından az olsun yeter. Kumla ilgili son uyarı, bazı hamster sahipleri kumu hamster kafesinde tutmayı tercih ediyor, bu durumda hayvan uzun süre kafesinde bekleyen kuma pisleyeceği için, kumu sık sık değiştirin. 
  • Elinize nemli bir bez alın ve hayvanın tüylerinin yönünde, vücudunu yavaş yavaş ovalayın. Bu nokta da hayvana çok sert hareketler yapmamak önemlidir. Aynı şekilde bu seferde kuru, yumuşak bir bezle hayvanın üzerinde kalan nemi ve su parçacıklarını kurulamaya bakın. Yine yavaş hareketlerle, tüylerin yönünde. Bunu yaparken eski bir diş fırçası (yumuşak telli) kullanabilirsiniz. 

 Dikkat Edilmesi Gereken Birkaç Husus; 

  •  Kızışma döneminde dişi hamster’larda farklı bir koku olacaktır, lütfen bunu da dikkate alın.
  •  Olur da hayvanı suya sokmanız gerekirse; su oda sıcaklığında olsun, hayvanın tüylerinin yönünde yavaş hareketler ( yıkarken de, kurularken de), ne olursa olsun hayvanın yüzüne veya yüzünün çevresine su gelmeyecek, unutmayın!

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..