Android Cihazlarda Kasma ve Yavaşlama Sorununa Son!

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday, 2 July 2015 | 01:47

Android cihazlar zamanla yavaşlamaya başlar, peki neden? 

İşletim sistemi ve ağır uygulamalar!

Bir kere şunu unutmayın, aradan belli bir zaman geçtikten sonra kullandığınız yazılım yavaş yavaş güncelliğini yitirir ve yeni kurduğunuz, güncellediğiniz yazılım ise kullandığınız cihaz için olması gerektiği gibi optimize edilmemiş olabilir, bu da cihazda yavaşlamaya sebep olacaktır. Belki de üretici firma, güncel uygulamanın içine "bloatware" adı verilen önceden, içine gömülü uygulamalar koymuştur, işte arka tarafta çalışır durumda olan bu uygulamalar cihazın hızını geriye düşürür. 

Uygulamalarda ise şöyle bir sıkıntı olabilir, akıllı telefonlarda, tabletlerde hız, kalite yukarılara çıktıkça, uygulamalarda onları takip etmek zorundadır. Bu da şu anlama gelir, 2 senelik bir telefon artık ciddi gereksinimleri olan bir uygulamaya ayak uyduramaz. Bu noktada işletim sistemi için yapılabilecek, içerisinde gömülü uygulamalar barındırmayan yeni sistem arayışları olabilir. Biraz araştırırsanız değişik kaynaklara erişebilirsiniz. CyanogenMod, linkinden epey fayda sağlayacağınıza eminim.
android cihazlarda kasma sorunu
Android cihazlar ve güncelleme (update) sonrası optimizasyon sıkıntıları. 
Uygulamalara gelince, lütfen ayağınızı yorganınıza göre uzatın, cihazı çok fazla kasmayacak, 3d manyağı uygulamalardan uzak durun, ya da gözünüz kesiyorsa indirin. Arkadaki uygulamalar, indirdiğiniz birçok uygulama, siz cihazı açtığınızda, hatta cihaz açılmaya başlarken çalışma gayreti içine girer ve bu da cihazın cpu kaynaklarını kullanmaya başlar, cihazın hafızasında yer işgal eder ve sonuçta cihaz olması gerektiğinden daha yavaş çalışır. Bu arada android cihazlarda ısınma sorunu da bu nokta da meydana gelecektir. Bana sorarsanız, hareketli duvar kağıtlarından, ana ekran üzerindeki onlarca widget kısayollarından kurtulun, ekranı şöyle güzel bir rahatlatın. Kullanmadığınız gereksiz ne varsa silin atın.

Hafıza durumu;
Cihazda binlerce resim, onlarca dosya barındırmaktan uzak durun. Ara ara hafıza alanınızı kontrol edin ve önlem alın. Kontrolünüzden kaçmaya başlarsa, cache dosyalarının ciddi boyutlara ulaşabileceğini unutmayın. Bu noktada size süper bir önerim var, clean master diye ücretsiz bir uygulama var, hemen yükleyin ve telefondaki ıvır zıvır takip edemediğiniz pisliklerden kurtulun. 

Android 4.3 öncesi cihazlar dikkat! 

Bu işletim sitemi öncesi kronik yavaşlama sıkıntısını önlemenin güzel bir yöntemi LagFix uygulamasını yüklemek, ve sonrasında ciddi bir performans artışı elde edeceksiniz, kanıtlanmıştır. Hemen GooglePlay'e uğrayın......

Uygulamayı Kurmak;
  • .apk uzantılı dosyayı indirdikten sonra, SD Kart okuyucu kullanarak veya usb bağlantısı ile cihazınıza gönderin (İndirdiğiniz dosya Winrar (rar) arşivi içerisinde ise önce dosyaları ayıklayın) 
  • Cihazınıza gönderdiğiniz .apk uzantılı dosyayı bulup "Uygulama yöneticileri" veya "apk manager" benzeri uygulamaları kullanmak şartıyla üzerine çift tıkladığınızda, kurulum işlemi otomatik olarak başlayacaktır. 
  • Kurulum toplam 15-30 saniye kadar sürer ve yukarıda da belirttiğim gibi ciddi bir performans artışı garantidir.  
Son olarak şöyle makineden çok verim alamadığınız zamanlarda fabrika ayarlarına bir kere geri dönün ve her şeye sıfırdan başlayın, demek istediğim sadece işinize yarayacağını düşündüğünüz uygulamaları indirin ve yolunuza devam edin. Bir miktar işinize yarayacaktır, ta ki siz makineyi tıka basa doldurana kadar.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..