Malzemeler :
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 5 dal yeşil soğan
Nefis bir Karadeniz klasiği! |
Yapılışı :
- Derin bir kaba yumurtaları alın ve çırpın.
- Sütü ve unu karıştıra karıştıra ekleyin.
- Yeşil soğanları, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
- Bir tavayı iyice kızdırın ve tereyağını eritin.
- Karışımı tavaya dökün ve on dakika sonra diğer tarafını çevirin.
- Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz karışımın içerisine hamsi, rendelenmiş kabak, patates, mantar ya da maydanozlu peynir gibi seçeneklerden birini seçerek çeşitlendirebilirsiniz.
0 yorum:
Post a Comment