buzlu börek, nefis, çıtır çıtır...... |
Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 7 adet sosis
- 250 gram kaşar peyniri
- 4 adet domates
- 1 çimdik tuz
Yapılışı :
- Sosis ve kaşar peynirini kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Doğradığınız malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzerine biraz sıvıyağ koyup karıştırın.
- En son tuzu ekleyin.
- Yufkaları düz bir zemine serelim.
- Üçgen dilimler halinde keselim. ( 4 adet üçgen yufka olacak şekilde )
- Geniş kısmına harçtan koyun ve yufkaları sigara böreği şeklinde katlayın.
- Yufkaları sarma işlemi bittikten sonra içerisinde buz olan derin bir kabın içerisine börekleri koyun.
- Yarım saat buzlu kapta beklettikten sonra börekleri çıkaralım ve elimizle hafif bir şekilde suyunu sıkalım.
- Yağlanmış fırın tepsisine koyalım, üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment