Çayın yanında çok büyük bir keyif ve lezzetle tüketeceğiniz mükemmel bir
kurabiye tarifi. Yediğinizde ağzınıza gelen hafif helva tadını çok seveceğinizden eminim...
Malzemeler :
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker (Eğer kurabiyenizin daha tatlı olmasını isterseniz, 1 tam su bardağı şeker koyabilirsiniz).
- 1 su bardağı tahin
- 1 adet yumurta
- 225 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
|
Nefis, sıcacık ve pratik |
Yapılışı :
- Tahin ve şekeri iyice karıştırın.
- Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarinden ilave edin.
- Daha sonra 1 adet yumurtanın sarısını ( akını üzeri için ayırın) , vanilini ve unu ekleyin.
- Un kurabiyeyi böldüğümüzde elimize yapışmayacak kadar olacak.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Parçaları önce yumurta akına daha sonra cevize bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment