Mevsim meyvelerine göre hazırlayabileceğiniz nefis bir
tart tarifi.
Tart hamuru ve kremasını hazırladıktan sonra ister kivi, muz, çilek, böğürtlen ya da canınız hangi meyveyi isterse o meyve ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler :
Tart hamuru için :
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 6 kaşık pudra şekeri
- Aldığı kadar un.
Kreması için :
- 2 su bardağı süt
- 3,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı :
- Meyveli tart yapımına kremayı hazırlayarak başlayın.
- Kremayı hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
|
Nefis bir lezzet! |
- Krema kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ekleyin ve tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın.
- Krema soğurken tart hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
- Hamur için yumurta sarısı, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve yoğurdu yoğurma kabına alın ve elinizle yoğurun.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
- Hamur yoğrulduktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin.
- Tart kalıbına hamuru iyice yayın ve çatal yardımı ile hamurun tabanında delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tart hamuru ılıdıktan sonra soğuyan krema tart hamurunun üzerine dökülür ve tart istenilen meyve ile süslenir.
- Not : Meyvelerin kararmasını önlemek için meyvelerin üzerine tart jölesi dökebilirsiniz. Ya da hangi meyveyi kullanacaksınız servis esnasında dilimleyip kremanın üzerine koyabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment