Kış sebzelerinden biri olan pırasayı eminim böreğin içinde çok seveceksiniz. Üstelik
farklı tarifler listesine ekleyebileceğiniz çok
kolay bir börek tarifi..
|
Nefis!!!!! |
Pırasalı börek yapılışı :
Malzemeler :
- Yarım kilo yufka
- Yarım kilo pırasa
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından biraz daha az sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
- İlk önce pırasaları ince ince doğrayın.
- Daha sonra 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyduğunuz tavaya pırasaları ve soğanları ekleyin ve soteleyin.
- Kısık ateşte pırasalar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Pırsalar suyunu çektikten sonra iç harcımız hazır demektir.
- Ayrı bir kapta yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpalım.
- 1. yufkayı düz bir zemine koyalım, içerisine yoğurtlu harçtan sürelim ve ortadan ikiye keselim.
- Her bir yarımın içerisinde pırasalı harçtan koyup, yufka parçalarını uzunlamasına saralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
- Yuvarlak fırın borcamının altını yağlayalım. Yufka yarımlarını en ortadan başlayarak birbirini takip eden rulolar olarak borcama dizelim.
- Kalan yoğurtlu sosu böreklerin üzerine sürelim ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında böreğimizin üzeri kıpkırmızı olana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment