Oldukça
lezzetli börek tariflerinden bir tanesi daha. Eminim misafirleriniz
patatesli muska böreğinin tadına baktıktan sonra sizden mutlaka tarifini isteyecektir.
Malzemeler :
- Yarım kilo yufka
- 4 adet orta büyüklükte patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet et bulyon
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 200 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz ve dilediğiniz baharatlar
|
Lezzetli ve pratik bir lezzet. |
Yapılışı :
- Patatesleri haşlayın. ( Misafirleriniz gelmeden bir gece öncede haşlayabilirsiniz. Bu size misafirinizin geleceği gün zaman kazandıracaktır)
- Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezin.
- Soğanları ince ince yemeklik şekilde doğrayın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin ve soğanları kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra patatesleri ekleyin.
- Bir kasede sıcak suyun yarısı ile salçayı eritin ve patateslerin üzerine ekleyin.
- Sıcak suyun diğer yarısı ile et bulyonu eritin ve patateslere ilave edin.
- Patates harcına dilediğiniz baharat ve tuzları ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kavurun. (Burada dikkat etmeniz gereken tuz miktarını iyi ayarlamaktır. Et bulyonun da tuzlu bir tadı olduğunu unutmayın.)
- Tereyağını eritin ve bir kaseye koyun.
- Yufkalardan bir tanesini alın ve içerisine bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağdan sürün.
- Yufkanın karşılıklı köşelerini birbirine katlatın ve dörde bölün.
- Her bir parçaya patates harcından koyup muska şekline gelecek şekilde dörde katlayın.
- Diğer tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz börekleri 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirebilirsiniz.
- Dilerseniz çörek otu veya susam ile böreklerinizi süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment