Domuz Eti Neden Haram?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday, 16 September 2013 | 13:49

İncilde bile Hz. İsa, çevresindekilere ve tüm insanlara domuz eti yenmemesini emretmiştir. O zamanlar bile domuz, yenilmemesi gereken pis bir hayvan, leş yiyici olarak görülüyordu. Siz ne derseniz deyin, ne kadar art niyetli olduğumu düşünürseniz düşünün, domuzlar oldukça pis hayvanlardır. Genellikle domuz yetiştiriciliği yapılan büyük çiftliklerde bu hayvanlar, o çiftliğin leş yiyenleri olarak görülür. Bu hayvanların yiyebileceklerinin sınırı yok gibi; börtü, böcek, her türlü yemek artıkları, kendi pislikleri ve ölmüş hayvanların cesetleri (çoğu zaman kendi türleri de buna dahildir).

Domuz Eti ve bazı gerçekler:

  • Domuz eti maalesef! dünyada en çok tüketilen et türü. Buna birçok neden sunabilirsiniz ama bana sorarsanız yurtdışı deneyimlerimden de çok açık belirtebilirim ki bu etin tüketim miktarındaki fazlalık doğrudan fiyat ile ilgili. Kırmızı ete ve bazı coğrafyalarda tavuk etine kıyasla oldukça uygun fiyatlara tezgahlarda yer alıyor domuz eti. Bunun yanında çok farklı şekillerde önünüze servis edilebiliyor, sucuk, sosis ve sabah kahvaltısında İngilizlerin vazgeçilmesi. 
  • Çin, domuz yetiştiriciliğinde başı çeken ülkeler arasında. Bu Çin hükümeti için oldukça iyi bir haber ama Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi çok önemli sağlık otoritelerinin beyanlarına göre her yıl 100’den fazla virüs, domuzlar vasıtasıyla Çin’den Amerika’ya doğru yol almaktadır. Bu virüsler çoğu zaman hayvanlara zarar veriyor gibi görünse de insanlara da aynı oranda tehdit oluşturabilmektedir 
  • Domuz Gribini hatırlamayan yoktur diye düşünüyorum. Bu virüs ilk ortaya çıktığında insanların yaşadıklarını bir düşünün, ölenlerin sayısını hatırlamak istiyorsanız, internet arşivlerini bir karıştırın. Türkiye'de bile 350'ye yakın insanımız hayatını kaybetmişti. 
  • Sıkıntılar bununla son bulmuyor. Domuz eti içerisinde, diğer çiftlik hayvanlarına oranla çok daha fazla toksin içerir ve bunda da en büyük neden domuzun sindirim sistemindeki farklılıktır. Domuzlar ne bulurlarsa yerler demiştim, peki bu hayvan 3-4 saatte yediklerini sindirir, öte yandan bir inek için bu durum yaklaşık 24 saat sürerse ne olur? Cevap çok basit. Vücuttan atılması gereken toksinler bu kadar hızlı sürede vücudu terk edemediğinden vücut içerisinde kalır ve etteki toksin miktarı tehlikeli boyutlara ulaşabilir.
  • Bunun yanında domuzda, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan ter bezlerinin olmaması da, domuzların vücutlarında barındırdıkları fazladan toksinlere bir nedendir. Bir şekilde kendi vücudunuzdan toksinleri atmanız gerektiğini biliyorsanız, neden daha fazla toksin almak için böylesine bir ete yöneliyorsunuz? 

Domuz Eti ve Sağlığınız; 

Domuz etinde mevcut olan bazı parazitlerin, et piştiğinde dahi ölmediğini biliyor musunuz? Bu sebepten domuz eti az piştiğinde (bazen tam olarak pişse bile) sağlığınıza çok ciddi bir tehlike oluşturur. Trişinella paraziti (Domuz kurdu)’nin larvalarının pişmemiş veya az pişmiş domuz etinden insan vücuduna nakli oldukça yaygındır. Bu parazitler midedeki kistlerin içinde yaşarlar ve mide asidiyle domuzun vücuduna doğru salınırlar. Sonrasında kendilerine domuzun kaslarında yer edinirler ve birinin bu eti tüketmesini beklerler.

 Vücudunuzda olgunlaşacak olan Trichinellosis adlı lanet şu belirtilere neden olabilir;
  • Kusma 
  • İshal 
  • Baş Ağrısı  
  • Ateş 
  • Titremeler 
  • Öksürük 
  • Kas Ağrısı 
  • Eklem Ağrısı 
  • Kalp Problemi 
  • Nefes Alma Problemleri
Bu arada Mozart’ın 35 yaşında aniden ölmesinin nedeninin, domuz etinden kaynaklı trichinellosis  olduğunun düşünüldüğünü biliyor musunuz? Bu sonuca ulaşırken iki şey oldukça etkili olmuş, birincisi Mozart’ın ölümünden önce yukarıdaki belirtilerin bir çoğunu yaşamış olması ve yazdıklarında da belirtiği üzere ölümünden 45 gün önce domuz eti tüketmiş olması.

Yukarıda yazdığım bütün problemlerin yanında domuz eti nipah virüsü, Hepatiti E virüsü ve daha bir çok virüs tipini bünyesinde barındırır.

Şimdi Müslümanlıkta katiyen yasaklı olan, yenmesi Haram kılınan, Hristiyanlıkta iyi araştırıldığında kesinlikle yenmesi onaylanmayan bir et türü olduğunu fark edeceğiniz domuz etini yemek veya onu sevdiklerinizle paylaşmak tamamen sizin elinizde. Bu yazıyı yazmamdaki en büyük neden, son zamanlarda korkarak söylüyorum ama artan orandaki domuz eti tüketimi. Özellikle yurtdışındayken dikkatimi çeken şey, Türk insanının bilinmeyene yönelik, anlaşılması güç merakı ve sonrasında iştahla tüketilen domuz eti.

Artık yurtdışında (özellikle İngiltere) yaşayan ve bu eti onlarca yıllardır tüketen insanların bile bir şekilde pis et diye tanımladıkları bu eti yemeyin, uzak durun. Dinimizde yasaklanan hiçbir şey nedensiz değildir unutmayın. Siz siz olun çevrenizdeki yabancılara dahi bu eti tüketmemeleri konusunda telkinlerde bulunun, onun yerine tavuk eti, balık eti veya hindi eti gibi alternatifler olduğunu sakın unutmayın! Domuzla olan en yakın ilişkinizin domuz avı sırasında olması ümidiyle, hayırlı günler.....................

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..