Malzemeler :
- 4 adet orta boy patlıcan
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 1 adet büyük boy soğan
- 4-5 adet sivri biber (acı biber seviyorsanız acı kullanın, et daha lezzetli olur.)
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yapılışı :
- Bir tavaya sıvıyağ koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları tavada kavurun.
- İnce ince doğramış olduğunuz biberleri tavaya ekleyin.
- Biber ve soğanlar kavrulduktan sonra etleri koyun ve etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Etler suyunu çektikten sonra küp küp doğradığınız domatesleri ve bir kaşık salçayı ekleyin.
- Pişmekte olan et harcına 1 su bardağına yakın sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler suyunu çektikten sonra baharatları ve tuzunu ekliyoruz.
- Etlerin altını kapatıp, patlıcanları közlemeye başlayın.
- Patlıcanlar közlenirken süzme yoğurda sarımsakları ekleyin ve çırpın.
- Patlıcanlar közlendikten sonra ince ince doğrayıp sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak, derin bir borcamın tabanına yayın.
- Patlıcanların üzerine hazırlandığınız et harcını koyun.
- Dilerseniz maydonoz, közlenmiş biber ve közlenmiş domates ile süsleme yapabilirsiniz.
- Ali nazik yemeğimiz hazır.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment