Malzemeler :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1+1/3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Ayrıca kek fırından çıkınca dökmek için 1,5 su bardağı süt.
Üzeri için :
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Çikolata sosu
Yapılışı :
- Yumurta ve şekerleri bir çırpma kabına alın ve kabarıp köpürene kadar çırpın.
- Daha sonra sütü ilave edin ve biraz daha çırpın.
- Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karışana kadar çırpın.
- Hamur normal bir kek hamuru kıvamında olacak. Eğer gerekirse un miktarını artırabilirsiniz.
- Hamuru hazırladıktan sonra dikdörtgen bir borcama koyun ve öncede ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
- Hamur pişerken krem şantiyi hazırlayın.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve ayırdığınız 1,5 bardak sütü kekin üzerine dökün.
- Sütü döktükten sonra soğumasını bekleyin ve soğuyan kekin üzerine hazırladığınız krem şantiyi dökün.
- En üst kısmına da çikolata sos dökün ve ağlayan kek servise hazır.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment