Patates, tavuk ve pirinci buluşturan muhteşem bir tarif...
Tavuk yemeklerini seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz...
Tavuk Kapama Nasıl Yapılır ?
Malzemeler :
- 8 adet tavuk budu
- 3-4 adet patates
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı kaynar su
Sos İçin :
-
2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber, karabiber ve tuz
Yapılışı :
- Yemeğimize ilk önce sosunu yaparak başlıyoruz.
- Sıvıyağı koyduğumuz bir tavada önce soğanları ve sarımsakları biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra biberleri ekliyoruz.
- Salçamızı da ilave edip kavurduktan sonra soğanlar ölmeye yakın rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.
- Sosumuz piştikten sonra tavuk butlarını sosa teker teker batırıyoruz.
- Başka bir tencerenin altına çok az sıvıyağ koyup tavuk butlarını tencerenin en altına diziyoruz.
- Kalan sosu tavuk butlarının üzerine döküyoruz.
- Daha sonra patatesleri küp küp doğruyoruz ve tavuk butlarının üstüne koyuyoruz.
- 1 su bardağı pirincin üzerine 1,5 su bardağı kaynar suyu ilave edip 1-2 dakika bekliyoruz ve pirinçleri şokluyoruz.
- Patateslerin üzerine şokladığımız pirinçleri suyunu süzerek ilave ediyoruz.
- En son pirinçlerin üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip tencerenin altını kapatıyoruz ve kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
- Servis sırasında pişen yemeğimizi tencereden bir tepsiye ters çevirerek sunum yapıyoruz.
- Afiyet olsun...
Not : Pişirme esnasında yemeğin dibi tutacak gibi olursa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Post a Comment