Pazar sabahı kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olacağını düşündüğüm muhteşem
neskafeli kurabiye tarifi :
Malzemeler :
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
- 2 yumurta (beyazları ayrılacak)
- 4,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı neskafe
- Alabildiği kadar un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
- Oda sıcaklığında yaklaşık olarak 1 saat beklettiğimiz margarini yoğurma kabına alıyoruz.
- 2 yumurtanın sarısını margarinin üzerine ilave ediyoruz (beyazlarını ayrı bir kapta saklıyoruz).
- Bir fincana 2 yemek kaşığı neskafeyi ve 4 yemek kaşığı sütü koyup, neskafeyi süt yardımı ile iyice eritiyoruz.
- Margarin ve yumurtanın üzerine süt ile erittiğimiz neskafeyi ekliyoruz.
- En son ceviz hariç tüm malzemeleri hamurumuza ekliyoruz.
- Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğuruyoruz.
- Daha sonra hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız hamuru önce yumurta akına daha sonra ise cevizlere batırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Kurabiye hamurlarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment