Elmanın Faydaları

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday, 14 June 2013 | 14:42

İçerisinde A, C, B ve E vitaminlerini barındırmasının yanı sıra bol miktarda fosfor, potasyum, magnezyum ve sodyum bulunduran elma, içerisinde çeşitli organik asitler de bulundurmakta. Adeta bir vitamin deposu olan elmanın yararlarını biliyor musunuz?

Elmanın Faydaları :

  1. İçerisinde bulunan potasyum sayesinde sinir ve kas sistemini güçlendirici özelliği vardır. Potasyumun, kalp kasımızdan damar kaslarına kadar vücudumuzda bulunan tüm kaslar için ne kadar gerekli oldduğu düşünüldüğünde, günlük olarak düzenli elma tüketiminin de önemi artıyor.
  2. Hamilelikte elma tüketimi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, gebelik dönemince düzenli elma tüketen anne adaylarının çocuklarında astım görülme ihtimalinin, elma tüketmeyenlere göre daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
  3. Mide bulantısına iyi geldiği için gebelik sırasında görülen bulantılara karşı yardımcı olduğu söylenmektedir.
  4. İçerisinde bulunan E vitamini cilt güzelliği için çok önemlidir. Düzenli elma tüketimi cildin güzelleşmesine yardımcı olur.
  5. Spor öncesi tüketildiği zaman vücuda enerji veren elma, spor sonrası tüketildiğinde vücudun su ihtiyacını karşılayarak toksinlerin vücuttan daha kolay atılmasına yardım eder.
  6. Sindirim sistemi için çok faydalı olan elma, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
  7. İçeriğinde yüksek oranda lif bulunduğu için tokluk hissi verir.
  8. İçerisinde bulunan ve pektin adı verilen lif, kötü kolestrolün ( LDL ) düşmesine yardımcı olur.
  9. Hastalığa yakalanma riskini azaltır, vücuda kuvvet ve güç verir.
  10. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller.
  11. En çok C vitamini kabuğundadır, bu yüzden elmaların güzel bir biçimde yıkandıktan sonra kabuğu ile tüketilmesi gerekir.
  12. Tansiyonu ve kan şekerini düşürür.
  13. Elmada bulunan quercetin ve naringin adlı maddeler, akciğer kanserine karşı koruyucu özellik taşımaktadır.
  14. Ayrıca quercetin isimli maddenin alzheimer hastalığına sebep olan serbset radikallere karşı koruyucu özelliği bulunduğu başka bir araştırma ile ispatlanmıştır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..