Ana Sayfa »
etimek tatlısı
,
karamelize
,
muhallebi
,
şerbet
,
Yemek Tarifi
» Nefis Etimek Tatlısını Denediniz mi?
Nefis Etimek Tatlısını Denediniz mi?
Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday, 19 January 2013 | 07:08
Şerbet için :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Muhallebesi için :
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
200 gr margarin
Vanilya
1 litre süt
Tuzsuz etimek
Üzeri için:
1 paket krem şanti ( Kakaolu ya da sade )
1 su bardağı soğuk süt
Tatlımızı yapmaya şerbet ile başlıyoruz. Eğer şerbeti biraz karamelize olmuş istiyorsanız ilk önce şekeri bir kaba koyup kısık ateşte eritin, daha sonra kaynar suyu ilave edip şeker tamamen eriyene kadar ateşte karıştırmaya devam edin. Eğer benim gibi kolayı seviyorsanız karamelize etmeden bir kaba koyduğunuz 2 bardak şekere kaynar suyu ilave edin ve şeker eriyene kadar ateşte karıştırmaya devam edin. Şerbetimizi hazırladıktan sonra muhallebi yapımına başlayabiliriz. Bir kabın içine un, şeker ve sütü koyuyoruz ve ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başladıktan sonra yağ ve vanilyayı ekleyip 2-3 dk. kadar daha pişiriyoruz. Muhallebimizi ocakta 5 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra muhallebimizi şerbet ile ıslanmış etimeklerin üzerine döküyoruz. ( Eğer muhallebinizde pütürlenmeler olduysa bir mikser yardımı ile 5 dk muhallebiyi çırpın). Muhallebiyi de ilave ettikten sonra tatlımızı soğumaya bırakıyoruz ve süt ile toz krem şantiyi bir kaba alıp 5 dk kadar çırpıyor ve tatlımızın en üst katı olan krem şantiyi hazırlıyoruz. Sıcak tatlı üzerine krem şantiyi dökersek krem şanti eriyor ve çirkin bir görüntüye neden olabiliyor. Krem şantiyi de ilave ettikten sonra tatlımızı 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. Servis sırasında üzerine fındık veya ceviz dökerek servis edeblirsiniz. Afiyet olsun :)
Benzer Yazılar
Sitemizde yayınlanan konulardan anında haberdar olmak için abone olunuz!
0 yorum:
Post a Comment