Ana Sayfa » , , , » Karınca Sürülerinden Kurtulma Yolları

Karınca Sürülerinden Kurtulma Yolları

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 10 September 2015 | 13:06

karıncalardan kurtulma
Karınca sürüleri oldukça rahatsız edici olabilir!
Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var, karıncalar dostumuzdur. Doğaya faydaları saymakla bitmez, bizim derdimiz yığınlar halinde evimizi, odamızı veya mobilyalarımızı işgal edenlerle.

Karıncaları yaşam alanlarından uzak tutmak için; 

  • Bir adet su sprey şişesinin içine su, limon ve nane karışımı yapın ve bunu, miktarı abartmadan (ortalığı göl etmeyin) karınca kümelerinin üzerine sıkın, oldukça etkilidir göreceksiniz. 
  • Karıncalar çok küçük boşluklardan, çatlaklardan, kapı eşiklerinden hücum ederler. Karıncaların ana yollarını tıkayın, boşlukları doldurmaya başlayın. Cam kenarlarına silikon çekmeyi bile deneyebilirsiniz. 
  • Tuz, tebeşir tozu, bebek pudrası, talk pudra, kapı eşiklerine, karıncaların geçiş noktalarına uygulandığında etkili bir püskürtme yöntemi olacaktır. 
  • Tarçın, limon kabukları, sirke, kara biber, acı kırmızı biber, defne yaprağı karıncıların hiçte hoşuna gitmeyecek sonuçlar doğurur. Sirkeyi ve dilediğiniz diğer ürünleri yine su ile karıştırıp püskürtebilirsiniz. 
  • Şimdi tarifini vereceğim karışıma dikkat; 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, 2 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı boraks (internetten kolayca edinin) ve 1 çay kaşığı su. Bu içeriği güzelce karıştırın ve şöyle bir parça, hamur kıvamındaki karışımı karıncaların aktif olduğu bir yere bırakın. Buradaki amaç karıncaların bu karışıma ellerini kollarını sürüp, bunu arkadaşlarına, yuvalarına bulaştırmasıdır. Baktınız ki karıncalar daha yolda hayatını kaybediyor, karışımdaki boraks miktarını biraz azaltın derim.
  • Karıncalar yazlık evlerin bahçelerini, balkonlarını çok severler. Lütfen sağa sola dökülen yiyecek döküntülerinden çok çabuk kurtulun.
  • Ben karınca tebeşiri diye bir ürün satın aldım ve bu üründen inanılmaz fayda sağladım. Tek yapmanız gereken bu tebeşirle, karıncaların geçiş yollarına çizikler atmak. 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..