Köpek Eti Yemek

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 22 June 2015 | 13:29

Bilindiği üzere köpek eti yemek Çin’de bir gelenek, birçok insan bu etin diğer bütün etlerden daha lezzetli olduğuna inanıyor. Birçok restoran müşterilerine farklı et menüleriyle hizmet verebiliyor. Örneğin Çin’in güneyinde 1981’den beri hizmet veren bir restoranda müşteriler çıtır köpek etinden tutunda, köpek çorbası ve daha birçok "köpek" et yemeğine erişebiliyor.

Müşteriler özellikle çıtır köpek menüsünün çok lezzetli olduğu konusunda hemfikir. Kısacası köpek eti bölgede inanılmaz derecede rağbet görmekte ve düzenlenen köpek festivalleri sayesinde, köpek sevenler ve yiyenler bir araya gelmekte. Bu seneki festival boyunca 10.000 köpek insanlara servis edilmiş. Tabi ki Çin’de herkes köpek eti taraftarı değil. İşte bu noktada aktivistler ve köpek düşmanları karşı karşıya gelmekte. Aktivistlere göre hayvanların birçoğu çalıntı ev köpekleri ve sırf bu festival uğruna ( ve birçok restoran yıl içinde talepte bulunabiliyor) onbinlerce kilometre yol kat edip, aç ve susuz, kafeslerde tıkış pıkış son yolculuklarına çıkıyorlar.
kopek eti yemek
Görüntüsüne aldanmayın! Köpek eti yemek barbarlıktır!
  • Birçok aktivist köpekleri belli bir miktar para karşılığında, sözde kesim evlerinden satın almakta. Köpek başına ödenen ücret ise 32 dolara kadar çıkabiliyor ve bu sayede binlerce köpeğin kurtulduğu biliniyor. 
  • Hayvanlar kesim aşamasına geldiğinde, yetersiz beslenmeden ve türlü türlü hastalıklardan gözlerini bile açamaz durumdalar.
  • Birçok köpeğin, daha canlıyken derisinin yüzüldüğünü, ve bazılarının da önce iyi bir dövüldükten sonra kesime hazır hale geldiğini biliyor muydunuz? 

Köpek Etinin Faydaları!!!!

Köpek kemiğinin antienflamatuvar etkisi olduğuna inanılır. Bunun yanında erkek köpeğin cinsel organının ve testislerinin iktidarsızlığa iyi geldiği söylenir. Birçok tıbbi kitapta ise köpek etinin ruhu dinç tutan ve hastalıklara savaşta başı çeken bir yiyecek olduğu vurgulanır. Bugün bile birçok doktor, iyileştirici etkilerini göz önünde bulundurarak, ameliyat sonrası hastalara köpek eti tüketimini önermekte. Daha bitmedi, Çin’de ve Vietnam’da insanlar köpek etini kışın tercih ederler bunun nedeni köpek etinin içinizi ısıtabilecek etkiye sahip olması!, aynı anda Güney Kore’de ise serinletici etkiye sahip olduğu bilinen köpek eti yazın bolca tüketilir. 

1 yorum:

  1. ELLAH
    ım kovulmuşşeytandan
    SANA
    sığınırım deki bana vahyedilende yiyen kimseye yiyecek olarak HARAM KILINMIŞ BİRŞEY BULAMIYORUM ancak leş akan kan yahut xınzır et birde yoldan çıkmak olan ELLAHTAN Başkasına saygı için kesilen artık kim zorda kalırsa saldırmasın ve haddi aşmasın hiç şüphesiz senin RABBİN Bağışlayan esirgeyendir (en'am 145

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..