İrmik Helvası Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 19 May 2015 | 08:29

Yapımı basit olan, damaklarda muhteşem bir tat bırakan nefis bir tatlı tarifi daha.
irmik helvasi tarifi
Yapımı oldukça basit ama iddialı bir lezzet.

İrmik helvası tarifi :

Malzemeler :

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı su
  3. 1 su bardağı süt
  4. 150 gram tereyağ
  5. 50 gram dolmalık fıstık

Yapımı :

  1. İlk önce şeker, su ve sütü bir tencerede kaynatın.
  2. Daha sonra tereyağını eritin ve dolmalık fıstıklarla birlikte irmiği ekleyin ve irmikler pembeleşene kadar kavurun.
  3. Bu işlem takriben 20 - 25 dk. sürebilir. Ama irmik helvasında önemli olan irmiklerin güzel bir şekilde kavrulmasıdır.
  4. İrmikler kavrulduktan sonra kaynayan süt ve su karışımını ekleyin. Yalnız eklerken etrafa irmikler sıçrayacaktır dikkatli olun.
  5. Süt ve su karışımını ekledikten sonra irmikler suyunu çekene kadar karıştırın.
  6. Su çekildikten sonra altını kapatın ve tencerenin ağzına bir kapak örtüp 10 - 15 dk dinlenmeye bırakın.
  7. Dilerseniz servis sırasında üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
  • İrmik helvası çok ağır tatlı sevmeyenler için de güzel bir alternatif oluşturacaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..