Ana Sayfa » , , , , , » Gelmiş Geçmiş En İyi Bilim Kurgu, Ex Machina (2015)

Gelmiş Geçmiş En İyi Bilim Kurgu, Ex Machina (2015)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 27 May 2015 | 11:34

Ex Machina, sonunu kolay kolay kestiremeyeceğiniz filmlere güzel bir örnek olmuş. Aslında çok basit bir hikayesi olan bu filmin arkasında çok sağlam bir filozofik düşünce yatıyor; “İnsanları insan yapan, bizi diğerlerinden ayıran şey nedir?”

Film boyunca öyle aksiyon dolu sahneler falan beklemeyin. Zaten topu topu 4 karakter (ikisi robot) üzerinde dönüp duruyorsunuz. İşin açıkcası filmi başarılı kılan da yavaş yavaş yükselen tansiyon.

Caleb ile robot arasındaki diyaloglar gerilimi hat safhaya çıkarıyor ve izleyicinin kafasında oluşan olguya yavaş yavaş yön vermeye başlıyor. Işık ve ses oyunlarıyla elde edilen başarı inanılmaz.

ex machina filmin konusu
Bizi, yapay zekalardan ayıran şey nedir?
Alicia Vikander’in canlandırdığı Ava (robot) karakteri bütün takdiri üzerinde toplayacak cinsten. Bir anda kadın kıyafetleri ile ortaya çıktığı anda tamam bu olmuş diyeceğiniz robotlardan bu! Karakterler genel olarak ne kadar basit dursalar da her biri kendi içinde ciddi bir karmaşayı barındırıyor.

Sonuç olarak yazar ve yönetmen Alex Garland, muhteşem bir iş çıkarmış diyebilirim, özellikle de film sektörünün devasa bir çöplüğe döndüğü bu günlerde. Yapay zeka üzerine çekilmiş en iyi filmler arasında ilk beşe aday bu yapıtı kesinlikle dikkate almanızı tavsiye ederim.

Ex Machina (2015) Film Detayları:

Süre: 108 dakika
Tür: Dram, Bilim Kurgu
Yönetmen/Yazar: Alex Garland
Oyuncular: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

Ex Machina (2015) Filmi resmi fragman;

1 yorum:

  1. Evet süperdi Bitince Robota küfrettim ama güzeldi . Interstellar'ın önünde duramaz ama.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..