Kemik Erimesine Çorbalı Çözüm

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 25 January 2015 | 07:42

Osteoporoz, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen bir kemik rahatsızlığıdır. Birçoğumuz bu rahatsızlığı aslında kemik erimesi olarak biliriz ve ondan korkarız, aslında korkmakta da haklıyız çünkü bu hastalık hayat standartlarınızı oldukça aşağılara çekebilir. Kemik yapınızdaki mineral yoğunluğu azalmıştır ve kemikler artık daha kolay kırılabilmektedir.
Kemik erimesi görülen hastaların %80'i kadındır.

İşte bu noktada özellikle omurlarınız, kalçanız ve bilek kemikleriniz büyük risk altındadır ama bu demek değildir ki bu üç bölge hariç vücutta başka risk bölgeleri yoktur. Aslına bakarsanız vücudunuzdaki bütün kemikler risk altındadır. Bu hastalıkla ilgili söylemek istediklerim bu kadar, şimdi bu hastalıktan müzdarip olanlar için bir yemek tarifi, daha doğrusu bir çorba tarifi vermek istiyorum;

Osteoporoz hastalarına özel çorba tarifi:

Büyükçe bir tencerenin yarısını su ile doldurum ve içine bol miktarda balık kılçığı atın. Bazı kılçıklar küçük olacağından bir tülbent kullanın ve düğüm atın, bunu da suyun içine bırakın. 30 dakika tencereyi kaynatın ve sonrasında bir miktar lahana, marul, maydanoz, ve semizotu ekleyin. Bu arada
karışıma karahindiba da ekleyin. Yeşillikler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Karışıma tuz ve karabiber ekleyin.Servis yapmadan önce balık kılçıklarını karışımın içinden çıkarın. Avakado dilimleri ve karabiber ekleyerek çorbayı daha lezzetli hale getirebilir ve sonrasında servis yapabilirsiniz. Bu karışım bol miktarda kalsiyum, magnezyum, C vitamini, ve daha bir çok mineral içermektedir. 

Bu çorba kemik erimesine doğal çözüm arayanlar için bulunmaz bir nimettir, tadı biraz yavan gelebilir, arzu ettiğiniz baharatları kullanarak, çok daha lezzetli bir karışım ortaya çıkarabilirsiniz.

Kemik erimesinin nedenleri ve tedavisi ile ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz tıklayın.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..