Hangi Bitki Çayını Tüketmeliyim?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 21 January 2015 | 12:56

Yeşil çay

En başta güçlü bir antioksidan olduğunu belirtmekte fayda var. Kansere karşı muazam bir koruma sağlar ve kötü kolesterolü düşürür. Özellikle vücut geliştirme, fitness ile uğraşanların sıklıkla tüketmesi gereken bu çay, kilo vermeye yardımcı olur, yağ yakımını hızlandırır. Bağışıklık sisteminiz taş gibi olur.

Papatya Çayı

Mide ve bağırsak sorunlarına ( gastrit ve ülseratif kolit, mide kasılmaları ) iyi gelir, genel stres ve kaygı durumuna iyi bir çözümdür, ciddi rahatlatır, bağışıklık sisteminizi destekler, bazı cilt hastalıklarının şiddetini azaltır, bir de sabahları, özellikle sigara içenler bulantı ile uyanıyorlarsa bu çayla tanışsınlar. Son olarak eğer ağzınızda apse sıkıntısı varsa veya aftlardan şikayetçiyseniz, papatya çayı ile gargara yapmak size iyi gelecektir.

Rezene Çayı

Midenizde ağrı varsa, hazımsızlık çekiyorsanız, mideniz gazdan kıvranıyorsa bu çayı muhakkak için. 

Mısır Püskülü Çayı

Bu çayı ne zaman duysam aklıma idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşları gelir çünkü bu çay her ikisi içinde kullanılır. İyi bir idrar söktürücü olan bu çay aynı zamanda kalbinize de dosttur. Bir de diyabet hastaları bilir, hiç bitmeyen bir yorgunluk kaplar her tarafı, için bu çaydan ve kendinizi daha zinde hissedin.
Bitki çaylarından çok uzakta kalmamakta fayda var!
Isırgan Otu Çayı 

İçeriğindeki yüksek miktarda demir sayesinde, anemi hastalığının tedavisine yardımcıdır. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir, yine iyi bir idrar söktürücüdür, soğuk algınlığına, bazı nezle türlerine çok çok iyi gelir, bunun en büyük nedeni de bu çayın bağışıklık sisteminize olan desteğidir. Çok fazla öksürdüğünüzde, kendinizi rahatlatmak için hemen bir bardak bu çaydan için.

Ada Çayı

Bronşit ve astım sıkıntısı olanlar, aşırı terleme ile boğuşanlar, stresliyim diye yakınanlar bu çaya hücum. Bu çay zararlı toksinleri vücudunuzdan atabilecek kudrete sahiptir. Alzheimer hastaları da bu çayı tüketmeli, çünkü bu çay hafızanızı olumlu yönde destekler. Gün sonunda başınız ağrıyorsa, canınız sıkkınsa bu çayı denemenizde fayda var. Ağız yaraları (aftlar) ve boğaz ağrılarının tedavisinde doğal bir gargara olarak

Biberiye Çayı

Yine bağışıklık sistemini güçlendirir, stresinizi azaltır, gün sonu baş ağrılarını, migreni kovalar, Alzheimer hastalarının dostudur çünkü hafızayı güçlendirir, ve eğer kabızlık sorunundan size de gına geldiyse bu çayı sofranızdan eksik etmeyin derim.

Hibiskus Çayı

Çok yüksek oranda C vitamini içerir ve diğer çaylardan en büyük farkı bu çay kafein içermez. İyi bir antioksidandır, mide ve sindirim sorunlarına birebirdir, bağışıklık sistemini zıplatır, kilo vermek istiyorsanız yağların yakımında olumlu rol oynar ve tansiyonu düşürür. Aman dikkat! Zaten düşük tansiyondan müzdaripseniz temkinli olmanızda fayda var.

Melisa Çayı

Bu çayı içen her kimse bir daha sinir stress yüzü görmez, oldukça etkilidir. Bu çayı içtikten sonra bol bol terlersiniz, bir de rahat bir uyku çekersiniz.

Kekik Çayı 

Antiseptiktir, boğaz ağrılarına, ağız içi yaralara ve diş eti problemlerine çok iyi gelir, stresi azaltır özgüven patlaması yaşatır, öksürük derdine iyi bir çözümdür ve bunun yanında gribin semptomlarının tedavisinde başvurulabilir.

Sarımsak Çayı

Sarımsak kendi başına çok güçlü bir antibiyotiktir, o halde çayı da ayını etkiyi gösterecektir. Vücudunuzda mikropların en büyük düşmanıdır, birçok kanser türüne karşı çok ciddi bir koruma sağlar. Saçları döküldüğünde, özellikle bayanlar sarımsaklı şampuanlara yönelirler, ciddi etki gösterir çünkü, işte sarımsak çayı da saçlarınızın dökülmesini azaltır, bağırsak parazitlerini perişan eder, bunun yanında yüksek tansiyonu düşürür, ve cildinize çok ama çok iyi gelir.

Enginar çayı

Karın ağrılarına, mide ekşimelerine son! Kabızlık yok, ishale çözüm burada. Kötü kolesterole düşman, iyi kolesterole dost bir çay, bunların yanı sıra iyi bir idrar söktürücüdür, düzenli içildiğinde karaciğer fonksiyonlarında artış gözlemlenir.

Dikkat! Dikkat!

İnsan vücuduna alınan her şeyde olduğu gibi, bitki çaylarının da fazlası yarardan çok zarar getirecektir. Bu sebepten lütfen hangi çay olursa olsun abartmadan içiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..