Biberin Faydaları

Yazar Gökhan Asan on Monday, 15 September 2014 | 02:49

Haftada en az birkaç kez biber tüketin.....
Yeşil ve kırmızı renkleri vw dolmalık, sivri, acı, çarliston gibi çeşitleri ile soframızda tükettiğimiz biberin faydaları saymakla bitiyor. İçerisinde bulunan A, E ve C vitaminleri sayesinde antioksidan yiyeceklerin arasında yer almaktadır. Ayrıca B1, B2. A, P, K vitaminleri açısından da çok zenin olan biberin faydalarına maddeler halinde bakacak olursak :

Biberin Faydaları :

  1. C vitamini yönünden zengin olan yeşil biber, bu özelliği ile adrenalini artırmakta ve stresi azaltan yiyecekler arasında yer almaktadır.
  2. Acı biberden elde edilen capsaicin, meme, prostat, yemek borusu ve mide kanseri gibi kanser türleri hücrelerini öldürmekte etkilidir.
  3. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  4. Mide asidini önleyerek sindirimde yardımcı olur.
  5. Mikrop öldürücü özelliği vardır.
  6. Kan dolaşımını olumlu yönde etkiler.
  7. İçerisinde bulunan yoğun lif sayesinde kabızlığı azaltır.
  8. Göz sağlığı için çok önemlidir.
  9. Kalorisi çok düşüktür ve sağlıklı bir diyet yiyeceğidir.
  10. Antioksidan bir yiyecek olduğu için yaşlanmayı geciktirir.
  11. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.
  12. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..