Ana Sayfa » , , , , , » Samsung’dan Hem Şık Hem Akıllı Bisiklet

Samsung’dan Hem Şık Hem Akıllı Bisiklet

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 19 June 2014 | 01:06

Siz de benim gibi teknoloji ile yakından alakalıysanız, bu habere göstereceğiniz reaksiyonu tahmin edebiliyorum. İlgili olsun ya da olmasın, teknolojiye kayıtsız kalmak artık insiyatifimiz dışında gelişen bir durum. Akıllı ürün dedik mi ilk olarak akıllımıza akıllı telefonlar gelir. Fakat akıllı ürün yelpazesi artık çok genişledi, Galaxy Gear (Samsung 2'nin akıllı saati), iWatch (Apple'ın akıllı saati), Google Glass (Google tarafından üretilen akıllı gözlük) ve hatta Samsung'un akıllı sağlık saati (Simband) bunlara sadece bir kaç örnek.

Tabi bu ürünlerin adı akıllı olunca haliyle kendi ailesinden başka bir cihaz ile tam senkronizasyon ile çalışabiliyor. Bu ürünleri cazip kılan da bu zaten. 'Akıllı ürün geliştirici firmalar' arasında öncü şirketlerden biri olan Samsung, şimdilerde Maestro Academy ile akıllı bir bisiklet üzerinde konsept çalışması sürdürüyor. Yani bu konsept çalışması hayata geçerse, artık bisiklet vb. spor aletleri hem akıllı telefonlarımız hem de akıllı telefonlarımızın donanımlarıyla çok daha akıllı olacak :)

Samsung'un akıllı bisikleti adının hakkını verebilecek mi peki? Gerçekten akıllı mı? Öncelikle bisikletin sürücüsüne güvenlik açısından ciddi anlamda getirisi olacak. Bu özelliği bile standart bisikletlerden sıyrılmasını sağlıyor. Aynı zamanda gidon bölümünde manyetik bir alan bulunuyor. Bu da telefon tutacağı için ekstra bir aparattan kurtaracak bizi.

Teknoloji artık hayatımızın her anında bizimle
Avantajları bunlarla sınırlı değil tabi, akıllı bisikletimiz, akıllı telefonlarımızın içindeki uygulamaya entegre edilebilecek. Bu sayede telefonun ekranı üzerinden, akıllı bisiklete direkt müdahale edilebilecek. Örneğin akıllı bisikletin arkasına monte edilen kamerayı ya da farları telefonumuz ile açabilmemize olanak tanıyacak. Bitmedi, akıllı bisikletiniz ile rota belirleyip, telefonunuzda ki GPS ile gideceğiniz yeri an ve an takip edebileceksiniz.

Bisikletin çok sık durduğunun altını da çizelim. Tabi bu kişisel görüşüm, herkese hitap etmeyeceği kesin. Samsung Smart Bike olarak adlandırılan akıllı bisikletin konsepti bile heyecan verici. Dilerseniz alttaki videodan akıllı bisikletin tasarımına ve detaylarına göz atıp daha geniş fikir sahibi olabilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..