Korili patatesli borek

Yazar Gökhan Asan on Sunday, 15 June 2014 | 06:01

Köri, eklendiği her yemeğe ekstra lezzet katan, sindirim sisteminin daha düzenli alışmasını sağlayan bir baharat türüdür. Tavuk yemeklerine konulabildiği gibi börek harçlarınıza eklediğinizde de böreklerinizin lezzetlendiğini fark edeceksiniz. Ben bugün patatesli körili börek tarifini yazacağım. Dilersiniz kıymalı börek harcı hazırlarken de ekleyebilirsiniz.
Nefis körili çıtır börekler

Malzemeler :

  1. 1 kilo yufka
  2. 7-8 adet orta boy patates              
  3. Yarım demet dere otu
  4. 1 adet kuru soğan                   
  5. 1/4 demet maydanoz
  6. Tuz
  7. 1 adet yumurta
  8. 1 su bardağı süt
  9. 1 su bardağı sıvı yağ
  10. Tuz ve köri

Yapılışı :

  1. Patatesleri haşlayın.
  2. Haşladıktan sonra ezin.
  3. Bir tavaya bir miktar sıvıyağ ekleyin ve kuru soğanı kavurun.
  4. Soğanlar kavrulduktan sonra patatesleri ekleyin ve biraz kavurun. Ocaktan indirmeye yakın dere otu, maydanoz, tuz ve köriyi ekleyin. 
  5. Ocağın altını kapatın.
  6. Böreklerinizin şeklinin nasıl olmasını istiyorsanız yufkalarınızı o şekilde kesin. ( Muska istiyorsanız muska şeklinde, sigara böreği istiyorsanız uzun şekilde vs... )
  7. Süt, yumurta ve sıvıyağ ile hazırladığınız harcı yufkaların üzerine sürün ve patatesli harçtan koyun.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..