Ana Sayfa » , , , , » Apple Cihazınız Türkçe Anlayabilecek

Apple Cihazınız Türkçe Anlayabilecek

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 12 June 2014 | 23:57

iOS 8, Siri ve daha birçok özellik....
iPhone ve iPad sahiplerinin dört gözle beklediği yeni işletim sistemi iOS 8'in beraberinde getireceği yenilikler merakla bekleniyordu. Özellikle de "Siri", Türkçe olacak mı? olmayacak mı? sorusu gündemi epey meşgul etmişti. Nihayetin de Apple, geçtiğimiz günlerde ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen "Program Geliştiricileri Konferansı’nda" (WWDC) yeni işletim sistemi iOS 8'i tanıttı.

Peki iOS 8 beklediğimize değdi mi değmedi mi? Ne gibi yenilikler ile geldi ve dediğimiz gibi "Siri" artık Türkçe konuşmaları algılayabiliyor mu? Öncelikle "Siri" nin Türkçe olmadığını belirtelim. Evet Türkçe olmadı belki ama Türkçe dikte özelliği eklendi. Yani bu şu demek oluyor; "Siri" Türkçe konuşmasa da, Türkçe cümleleri algılayabilecek.

Örneğin; Türkçe sesli komutlar ile metinler yazabilir, internette arama yapabilir ve mesaj gönderebilirsiniz. Kimi kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmış olsa da, Türkçe dikte özelliğini ileride "Siri" nin tamamen Türkçe olması açısından çok önemli bir gelişme olarak görebiliriz.

 iOS 8 ile gelen diğer özelliklere bakalım; 

  • SMS'in tahtını elinden alan WhatsApp, Apple'ın dikkatini çekmiş olacak ki iMessage programına WhatsApp'ın neredeyse tüm özelliklerini eklendi diyebiliriz. 
  • Yenilenen Safari, çok daha hızlı ve güvenli bir internet keyfi sunacak. 
  • Apple cihazları ile etkileşim çok daha güçlü bir hale geldi denilebilir. Öyle ki iPhone da başladığınız bir işi iPad'inizde bitirebilir ya da iPhone'a gelen bir aramayı iPad ile cevaplayabileceksiniz.
  • Android cihazlarda olduğu gibi atık farklı klavyeleri kullanmamız mümkün olacak. Bu sayede standart klavyelerin monotonluğu ortadan kalmış olacak. 
  • Tüm bunların yanında App Store da yenilendi. Kullanıcılar bundan böyle Hit aramaları görebilecek. Aynı zamanda firmalar uygulamalarının ön izlemesi için sadece fotoğraf değil video olarak da ön izleme sunabilecek. 
  • iMessage'a gelen mesajları, cihaz tuş kilidindeyken bile cevaplamak mümkün olacak. 
  • En güzel yeniliklerden biri de "Siri" ile Shazam bir bütün olarak çalışabilecek. Yani Çalan bir şarkıyı "Siri" ye dinlettiğiniz de, size şarkı ve sanatçı adını söyleyip iTunes dan satın alma seçeneği sunacak. 
  • Henüz kesinleşmiş olmasa da, Samsung tabletlerinde olduğu gibi çoklu pencere (bir pencerede birden fazla uygulamayı aynı anda kullanabilme) özelliğinin de iOS 8 ile beraber geleceği söyleniyor. Bu yenilikler konferansta belirtilen yenilikler, irili ufaklı daha bir çok özelliğin açığa çıkması için iOS 8 ‘in tüm kullanıcılara sunulmasını beklememiz gerekecek.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..