Ana Sayfa » , , » Surface Pro 3 Görücüye Çıktı

Surface Pro 3 Görücüye Çıktı

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 25 May 2014 | 13:59

Surface Pro 3
Teknolojinin süratine ayak uydurmakta giderek zorlansak da yine de merakla beklediğimiz Surface Pro ailesinin son üyesi Pro 3, New York’ta düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı ve böylece tablet bilgisayar furyasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Özellikle benim gibi tablet bilgisayarların ergonomik yapısı ve kullanım kolaylığının tadına vardıysanız, sizde en az benim kadar Surface Pro 3’ü bekliyordunuz demektir.

Ergonomik olmasının yanı sıra intel işlemciye sahip, beni ayrıca bir dizüstü bilgisayara muhtaç etmeyecek derecede güçlü bir tablet bilgisayar beklentisindeydim. Surface Pro 3 de tam da bu noktada aranılan kan oldu demek yanlış olmaz. 12 inc’lik 2160x1440 çözünürlüğüne sahip bir ekran ile görücüye çıkan cihaz ve 800 gram ağırlığında olmasına rağmen 9.1 mm’lık bir kalınlığa sahip. Bu da demek oluyor ki Surface Pro 3 serinin daha önceki cihazlarına oranla daha ince ve daha hafif.

Teknik detaylar kısmı ise şöyle, 3 farklı işlemci seçeneği ile satışa sunulacak olan cihaz gücünü, Intel Core i3, Core i5, Core i7 den alıyor. Ayrıca hem ön hem de arkada 5 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Stereo hoparlörler ve USB 3.0 bir diğer özellikleri diyebiliriz. Buraya kadar her şey güzel fakat benimde en çok merak ettiğim şey Surface Pro 3’ün fiyatının ne olacağı konusuydu. Nitekim bu konuda netlik kazandı. 21 Mayıs 2014 itibarı ile 799 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

Siz sormadan ben söyleyeyim Türkiye’de ne zaman piyasada olacağı henüz netleşmedi fakat Avrupa ve diğer ülkelerde Ağustos ayından bahsediliyor yani buda demek oluyor ki büyük ihtimalle Ağustos ayında Suface Pro 3 Türkiye’deki raflarda yerini alacak.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..