Krasnodar, Uyku Salgını

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 19 May 2014 | 08:17

Krasnodar madeni bu salgına bir neden olabilir mi? 
Rusya'da uranyum çıkarılan bir madenin civarında yaşayan insanların 6 gün boyunca uyuduğunu biliyor muydunuz? Bilim adamları şu anda bu durumla ilgili hiç bir yorumda bulunamazken, doktorlar eldeki bazı teorileri değerlendiriyorlar.

Rusların Sovyetler zamanından kalma hayalet kasabalarında yaşayan bir avuç insanın tecrübe ettiği uyku salgınları, Kazakistan da bir köyde de yaşanmakta. Şu ana kadar uyku salgını bağlantılı onlarca vaka mevcut.  Hatta yaşlı bir adamın günler süren uykusu sonrasında öldü sanılıp diri diri gömüldüğü öyle bir vaka var ki, bu olaydan bile uyku sorununun ne boyutta olduğunu anlayabilirsiniz.

Sıkıntının yaşandığı bölgelerdeki az sayıdaki insanın, olur da uykumuzda bizi hastaneye götürürler diye her daim hazır tuttukları çantalarıyla beraber uyudukları da biliniyor. Şu ana kadar sayıları 7000'i bulan çeşitli analizler ve testler yapılmış. Yapılan analizler, çoğu zaman yerli halkın içtiği votka, saç, tırnak, kan örnekleri üzerinde uygulanmış.

Uranyum'um bir şekilde uyku salgınına sebep olduğu düşünülse de kesin bir bağlantı halen kurulamamış. Bu durumdan şikayetçi çocuklar ise ciddi ve korkutucu halüsinasyonlar görmekte,  yorgunluk, baş dönmesi ve hafıza kaybından dolayı sıkıntı çekmektedirler.

Sovyet döneminde, Krasnodar kasabası gizli bir uranyum madenine sahipti ve burası direk Moskova'dan yönetiliyordu. Bir zamanlar 6500 kişinin yaşadığı Krasnodar'da şu an için sadece 130 kişi yaşamakta.

Peki size bir soru, nasıl oluyor da aynı evde yaşayan iki kişiden birisi 6 güne kadar deliksiz uyuyabiliyorken, diğeri normal gündelik hayatına devam edebiliyor? Eğer buna sebep olan uranyum kaynaklı bir gaz ise, bu gaz nasıl bir bileşkeye sahip?

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..