Apple ile Keyifli Blog Yazıları

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 19 May 2014 | 12:17

Günümüzde teknoloji öylesine muazzam bir ivme kazandı ki ayak uydurmak bir yana dursun, zaruri ihtiyaçlar haricinde takip etmek bile çok zorlaştı ve gündelik yaşantımızın birer parçası olan mobil teknoloji çılgınlığı da aynı oranda çığ gibi büyümeye devam ediyor. Google Analytics’de geçmiş yıllar ile bu yılı karşılaştırırsanız, mobil cihazlar ile yapılan ziyaretlerin önemli ölçüde arttığını farkedeceksiniz. Keza farklı bir istatistik kullanıyorsanız onunla kontrol edip görebilirsiniz. Bilhassa iPhone ve iPad ile gerçekleşen ziyaretlerin gün geçtikçe artığını söyleyebilirim. Ayrıca sırf bilginti’ye özel hususi bir durum olduğu kanısında değilim. Nitekim internet kullanıcıları, tablet ve akıllı telefonlara yönelim gösteriyorlar çünkü etki tepki söz konusu, yani bu cihazlar hem daha ergonomik hem de pratik bir çözüm sunuyor.

Bende bir blog yazarı olarak yolculukta, işte, tatilde neden daha pratik bir şekilde siz değerli okurlarım ile bilgi paylaşımında bulunamayayım sorusunun ardından gidip bir iPad aldım. Ve malum daha önce İOS işletim sistemine aşina olmayanların karşılaştığı zorluklar ile bende karşılaştım. Öyle ki cebelleştim diyebilirim. Öncelikle, inanın iPad ya da iPhone ile blog yazıları okumak en az blog yazmak kadar keyifli. Herhangi bir mobil Apple cihazına sahip kimi blog site sahipleri bile belki de henüz AppStore’da Blogger’a özel uygulamadan haberdar değiller. Bu nedenle, arada kaynamadan AppStore’dan ücretsiz indirebileceğiniz blogger uygulamasına buradan ulaşabileceğinizi belirtelim.


Apple blogcuları da unutmadı!
Peki iOS Blogger uygulaması ile neler yapılabilir;

  • Yeni konu oluşturup bunu yayınlayabilir ve bunu taslak olarak kaydedebilirsiniz. 
  • Henüz yazınızı yazarken fotoğraf çekebilir ve bu fotoğrafı konunun içine ekleyebilirsiniz.
  • Halihazırda etiket ekleyebilirsiniz ve buna ek olarak konum bilgisi de eklenebilir.
  • Birden fazla blog sahibiyseniz, bloglarınız arasında geçiş yapabilirsiniz.
Daha önce hiç Apple ürünü kullanmamış olabilirsiniz ve bu nedenle kafanızda pek çok soru işaretinin olması da olası bir durum. Fakat endişe edilecek bir durum yok. Çünkü iOS işletim sistemi ile ilgili pek çok dokümana, başta Apple’ın kendi sitesi olmak üzere birçok farklı kaynaktan ulaşabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hâsılı Kelâm, şayet bir iPhone veya iPad kullanıcısı iseniz, blogger uygulaması ile hem bloğunuzu hem de cihazınızı çok daha verimli kullanmanız mümkün.

2 yorum:

  1. applestore mu yoksa android market mi iyi kararsızdım sayenizde kararım netleşti teşekürler bilginti ailesi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asıl biz teşekkür ederiz, sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)

      Delete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..